ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Acte necesare la schimbarea numelui.


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara,
Astazi o salariata a anuntat ca a divortat si si-a reluat numele de dinaintea casatoriei prezentandu-mi cartea de identitate cu noul nume. Am solicitat o copie dupa sentinta de divort pentru a putea fi depusa la dosarul salariatei ca document justificativ pentru schimbarea numelui. Salariata a refuzat sa-mi prezinte copia dupa sentinta de divort pana nu-i arat temeiul legal in baza caruia il cer.
Eu stiu ca in cazul casatoriei se prezinta copie dupa certificatul de casatorie si a cartii de identitate si in cazul divortului copie dupa sentinta de divort si a cartii de identiate, acestea fiind acte justificative care stau la baza modificarii numelului salariatului dar nu stiu unde este reglementat acest lucru.
Va multumesc pentru ajutor.

C. K. L.
 User  C. K. L.
a intrebat la 29 Ian. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

6 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
12 Oana
 User 12 Oana
a raspuns userului Ioana Popa la 02 Feb. 2013
Daca puteti sa ma lamuriti in sensul asta, din moment ce angajatul a adus o copie dupa noul buletin, care este la urma urmei un act legal emis de Politie, la ce mai trebuie si sentinta de divort? Am avut o situatie similara, si am inscris in revisal noul nume si noua adresa, si la mentiuni am specificat: conform CI MZ 100000, am predat o copie la serviciul financiar ca sa aiba in vedere la plata salariului si /sau a darilor si impozitelor.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
12 Oana
 User 12 Oana
a raspuns userului Ioana Popa la 02 Feb. 2013
Apropo de acte , uitati ce am primit. Ce parere aveti?

http://www.linkedin.com/groups/Dosarul-personal-al-salariatului-LET-4704517.S.207178941?view=&srchtype=discussedNews&gid=4704517&item=207178941&type=member&trk=eml-anet_dig-b_mc-ttl-cn&ut=2f53boMlxcKRA1

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului georgeta ganea la 01 Feb. 2013
Hotararea de divort se depune la dosarul de personal pentru a face dovada legala a schmbarii numelui. Mai ales ca la dosar exista deja un certificat de casatorie al salariatei. Asa cum se depune si in cazul casatoriei certificatul de casatorie. In copie. Nu vad care este caracterul foarte personal, cand el este un act oficial, legal.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
C. K. L.
 User C. K. L.
a raspuns userului Ioana Popa la 30 Ian. 2013
Multumesc.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [2]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 30 Ian. 2013
In cartea de identitate se regasesc toate informatiile de care aveti nevoie pentru modificarea in REVISAL Apreciez ca hotararea de divort este un document personal . Fiecare document la dosarul personal se cere daca este trebuinta de acesta .Hotararea de divort din cate cunosc nu aveti la ce o folosi.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 30 Ian. 2013
Asa este, stiti corect.

Puteti sa ii mentionati ca temei art. 17 din Codul muncii republicat, cat si art. din HG 500/2011 privind operarea modificarilor in Revisal care prevede ca se transmit catre ITM prin Revisal orice modificari intervenite asupra elementelor contractuale sau datelor celor doua parti semnatare. Precizati-i ca in caz ca nu aveti in dosar aceste documente riscati amenda de la ITM si eventual ii puteti sugera sa solicite ea un raspuns de la ITM.

Cartea de identitate existenta acum la dosar nu va mai fi valabila, va trebui schimbata, iar la dosar va trebui sa va prezinte o copie a noului document. Sa va de in scris refuzul ei ca sa fiti acoperita, in cazul unui control. Solicitati si dvs ajutorul ITM, sa va dea un raspuns scris si parafat.

Alte intrebari despre Angajare

TOP RASPUNSURI 2024