ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

angajare


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
Puteti sa-mi spuneti ce trebuie sa fac daca angajej un absolvent de facultate, pentru a obtine subventia si cat este aceasta?
care sunt conditiile ?
Multumesc!

Adaugata in: Angajare
Adriana Coman
 User  Adriana Coman
a intrebat la 14 Nov. 2011
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 15 Nov. 2011
In primul rand absolventul trebuie sa fie angajat prin CIM pe perioada nedeterminata iar angajatorul trebuie sa mentina acest raport de munca pe o perioada de minim 3 ani de zile. Daca angajatorul alege sa incheie raportul de munca mai devreme de cei 3 ani prevazuti in legea somajlui, el va fi obligat sa restutuie agentiei pentru ocuparea fortei de munca sumele incasate pentru absolventul in cauza, sume la care se adauga si o dobanda.
Conditiile pe care angajatorul trebuie sa le indeplineasca sunt prevazute in art. 83 din legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca.

Art. 83
1 Angajatorii care incadreaza absolventi in conditiile art. 80 sunt obligati sa mentina raporturile de munca sau de serviciu ale acestora cel putin 3 ani de la data incheierii.
2 Angajatorii care inceteaza din initiativa lor raporturile de munca sau de serviciu ale absolventilor, anterior termenului de 3 ani prevazut la alin. 1, sunt obligati sa restituie, in totalitate, agentiilor pentru ocuparea fortei de munca sumele incasate pentru fiecare absolvent, plus dobanda aferenta, calculata la nivelul celei acordate de trezoreria statului pentru bugetul asigurarilor pentru somaj.
3 Prevederile alin. 2 nu se aplica in situatia in care incetarea raporturilor de munca sau de serviciu are loc din initiativa sau din motive imputabile angajatului.
4 Absolventii pot fi incadrati in conditiile art. 80, o singura data pentru fiecare forma de invatamant, in termen de 12 luni de la data absolvirii studiilor.

In vedere aobtinerii indemnizatiei va trebui sa depuneti un dosar la agentia de ocupare a fortei de munca din raza careia face parte firma / compania.

Documente necesare:

DOCUMENTE NECESARE
?? copie dupa contractul de munca vizat la ITM daca este cazul;

?? diploma de studii in original si copie sau adeverinta in original;

?? buletinul de identitate original si copie;

?? formularul tip de conventie ??? completat in 3 exemplare;

?? formularul tip ??? Anexa la conventie ??? completat in 3 exemplare;

?? declaratie a angajatorului declaratie conform Normelor metodologice;

?? declaratie pe propria raspundere a absolventului ca la data absolvirii studiilor nu avea raporturi de munca sau de serviciu;

?? certificatul eliberat de Comisia de expertiza medicala a persoanelor cu handicap necesar doar pentru incadrarea absolventilor cu handicap;

?? dosar cu sina

Luati legatura si cu cei de la agentia de ocupare a fortei de munca pentru a confirma daca sunt necesare si alte documente. Noutatile nu sunt intotdeauna publicate pe site-urile institutiilor.

Alte intrebari despre Angajare

TOP RASPUNSURI 2024