ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

angajare


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Detin o intreprindere individuala si vreau sa angajez pe cineva. Trebuie neaparat sa-i fac angajatului carte de munca sau se poate sa-l angajez in probe pentru cateva luni?

Adaugata in: Angajare
Anamaria Mirea
 User  Anamaria Mirea
a intrebat la 12 Iun. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [2] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 13 Iun. 2012
Puteti angaja persoane in calitate de II numai prin incheierea unui contract individual de munca. Contractul de munca se incheie anterior inceperii activitatii de catre salariat, se opereaza in Revisal si se transmite catre ITM cel tarziu in ultima zi lucratoare anterioara celei in care angajatul ar urma sa isi inceapa activitatea. Daca nu ati lucrat pana acum cu Revisal, va trbui sa obtineti o parola de la ITM pentru a-l putea transmite online, prima depunere fiind facuta la ghiseul Inspectoratului.

Perioada de proba in contractul de munca nu este obligatorie, poate fi inclusa dar nu reprezinta o obligativitate a angajatorului. Puteti incheia un contract de munca pe perioada determinata, iar daca pe parcursul derularii contractului constatati ca angajatul nu corespunde sau nu indeplineste cerintele privind desfasurarea activitatii, odata cu expirarea termenului contractual raportul de munca va inceta legal, fara sa fiti nevoita sa recurgeti la vreo modalitate de concediere a salariatului in cauza.

Daca includei in contract si perioada de proba, aveti la indemana varianta citata de dna, Marin, si anume aceea de a inceta raportul de munca in timpul sau la sfarsitul raportului de munca, printr-o notificare scrisa inaintata salariatului, incetarea avand loc fara preaviz.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Elena Dana Marin
 User Elena Dana Marin
a raspuns la intrebare la 12 Iun. 2012
Anterior inceperii activitatii se incheie cim in care se va stipula clar perioada de proba de cel mult 90 zile calendaristice pentru functiile de executie si 120 pentru cele de conducere.Conform art.31 alin3" Pe durata perioadei de proba,contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa,fara preaviz,la initiativa oricareia dintre parti,fara a fi necesara motivarea acesteia."

Alte intrebari despre Angajare

Expertii nostri
Ioana Popa
Gratiela Petrescu adriana iancu Marius Ion alexei delimart violeta Georgescu George Andreescu
TOP RASPUNSURI 2024