ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Angajare contabil scoala


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Contabila scolii este insarcinata urmand sa nasca prin luna februarie 2014. Postul devine vacant la data la care intra in concediu pentru cresterea copilului pana la 2 ani. Dar pana atunci o sa beneficieze de concediu de maternitate, concediu medical inainte de nastere, etc. Legea zice ca ocuparea postului vacant sau temporar vacant se face prin concurs sau examen. Concursul se anunta cu 30 de zile lucratoare inainte. Este o perioada destul de lunga de la intrarea in maternitate pana la intrarea in concediu pentru cresterea copilului si apoi cele 30 de zile lucratoare in care scoala ramane fara contabil. Nu se poate angaja o persoana pe perioada determinata pana la organizarea concursului? Multumesc pentru raspunsuri.

Adaugata in: Angajare
Elena Alexandrina Belea
 User  Elena Alexandrina Belea
a intrebat la 25 Sep. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

7 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Elena Alexandrina Belea la 01 Oct. 2013
Nu va recomand sa ignorati legea, puteti avea probleme cu institutiile de control (ITM, Minister etc.). Ar mai putea fi o "portita" si anume detsarea unui astfel de contabil din institutie privata in cadrul unitatii de stat. Ceea ce intr-adevar v-ar scuti de o procedura complexa de concurs. Sau contractarea unei firme de contabilitate, pe perioada determinata, pana cand revine titularul de post.

Cu mare placere, imi pare rau ca nu va pot ajuta mai mult!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Elena Alexandrina Belea
 User Elena Alexandrina Belea
a raspuns userului Ioana Popa la 30 Sep. 2013
Da este o scoala de stat. Nu am nici un salariat calificat in scoala care sa ocupe postul. In cazul asta ce as putea sa fac? Sa ignor "putin" legea care in cazul meu este foarte restrictiva? Ar trebui sa existe cateva exceptii (cazul meu) unde sa-mi ofere o portita, ca sa ma pot incadra in prevederile legale. Oricum, multumesc pentru raspunsuri si pentru timpul acordat.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Elena Alexandrina Belea la 30 Sep. 2013
Nu prea vad ce solutie as putea sa va dau eu, in afara de cea prevazuta de lege. Daca sunteti intr-o scoala din sistemul public (scoala de stat) procedura de ocupare a unui post este prin concurs, fata de mediul privat in care procesul de angajare este mult mai simplu.

Ar putea exista si varianta unui cumul in cazul unul salariat care se ocupa si de acest lucru, sau care este pregatit in domeniul contabilitatii, cu plata unui spor de 50% pentru suplimentarea activitatii, dar acest lucru se practica in general acolo unde este special prevazut, prin lege speciala sau CCM aplicabil.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Elena Alexandrina Belea
 User Elena Alexandrina Belea
a raspuns userului Ioana Popa la 27 Sep. 2013
Ce mi-ati raspuns dumneavoastra stiam deja, dar oricum va multumesc pentru timpul acordat. De fapt eu caut o solutie pentru perioada de cand o sa intre in concediu medical si pana la vacantarea temporara a postului pe perioada ingrijirii copilului pana la 2 ani. Este vorba de aproximativ 3 luni (din ianuarie isi va lua concediu medical ) in care nu avem contabil. Cine se ocupa de ordine de plata la salarii, de tot felul de plati si situatii solicitate de primarie, ISJ.....Mi se pare foarte mult sa organizez concursul dupa 30 de zile lucratoare de la vacantarea postului. Poate la alte institutii unde sunt 2 contabili merge dar la noi este un singur post. Dati-mi o solutie! Multumesc.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Georgeta Ganea la 26 Sep. 2013
Exista un regulament la nivelul unitatiilor bugetare care prevede ca pot fi ocupate prin concurs posturile vacante sau temporar vacante, stabilit prin HG 286/2011.

ART. 1
(1) Ocuparea unui post vacant sau temporar vacant corespunzător unei funcţii contractuale se face prin concurs sau examen, ?n limita posturilor vacante sau temporar vacante prevăzute ?n statul de funcţii.

Am atras atentia asupra acestui aspect pentru a nu se intelege ca persoana in cauza nu mai este salariata a unitatii in timpul CIC, daca este incadrata cu CIM pe perioda nedeterminata. Dar nu ca nu poate fi organizat concurs pentru ocuparea lui. Ce redati dvs se refera strict la posturile vacante, dar si in Codul muncii apare ca posturilr temporar vacante pot fi ocupate (ca uramre a unor suspendari, cu exceptia grevei).
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 26 Sep. 2013
Doamna Popa I v-a atras intr-un fel atentia ca postul, nu este vacant , deci nu se incadreaza la art de mai jos.
Poate fi si o persoana din cadrul institutiei care indeplineste conditiile de ocupare si care sa cumuleze 2 contracte inclusiv pe cel de contabi pentru o perioada determinata de timp.
Art. 30 din codul muncii republicat
(1) Incadrarea salariatilor la institutiile si autoritatile publice si la alte unitati bugetare se face numai prin concurs sau examen, dupa caz.
(2) Posturile vacante existente in statul de functii vor fi scoase la concurs, in raport cu necesitatile fiecarei unitati prevazute la alin. (1).
(3) In cazul in care la concursul organizat in vederea ocuparii unui post vacant nu s-au prezentat mai multi candidati, incadrarea in munca se face prin examen.
(4) Conditiile de organizare si modul de desfasurare a concursului/examenului se stabilesc prin regulament aprobat prin hotarare a Guvernului.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 25 Sep. 2013
Nu prea aveti cum fara concurs, din pacate, fara concurs, sa incadrati un salariat in institutie de stat.

Un detaliu important insa. Daca salariata care intra in CIC este incadrata cu CIM pe perioada nedeterminata, atunci postul ei nu devine vacant, ci temporar vacant odata cu intrarea ei in concediul de maternitate si apoi crestere copil. Pentru ca acestea sunt temeiuri de suspendare si nu de incetare a contractului de munca. Doar daca incadrarea ei este facuta pe perioada determinata atunci da, raportul de munca va inceta in timpul unuia dintre concedii.

Alte intrebari despre Angajare

Expertii nostri
Ioana Popa
Radu Anton George Andreescu Gratiela Petrescu alexei delimart Marius Ion Viviana Serni
TOP RASPUNSURI 2024