ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Angajare persoana cu dubla cetatenie cu domiciliul in Republica Moldova


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Doresc sa angajez o persoana care are dubla cetatenie (cetatenie romana si cetatenie moldoveneasca), are domiciliul in Republica Moldova si studiile sunt terminate tot acolo. Mentionez ca persoana in cauza are doar pasaport romanesc.
M-am interesat la Imigrari si mi s-a raspuns ca persoana in cauza avand cetatenie romana, contractul se inregistreaza conform legislatie aplicabile pentru cetatenii romani fara a mai fi nevoie de nimic suplimentar. Totusi cand incerc sa inregistrez contractul in Revisal, daca aleg domiciliul Republica Moldova imi cere sa-i dau perioada de valabilitate a autorizatiei de munca,
Intrebarile mele sunt:
Cum inregistrez contractul de munca in Revisal ( ce trec la domiciliu)?
Mai am nevoie si de alte documente suplimentare pentru aceasta angajare? Sunt recunoscute studiile facute in Republica Moldova?

Va multumesc!


Adaugata in: Angajare
Ana-maria Ceaunas
 User  Ana-maria Ceaunas
a intrebat la 11 Apr. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Mari Mari
 User Mari Mari
a raspuns la intrebare la 20 Mai. 2013
Buna ziua,
am si eu aceeasi problema, cu domiciliul pentru persoana pe care urmeaza sa o angajez... are pasaport RO si sta la o ruda, dar nu are niciun document de inchiriere sau luare in spatiu. este OK sa trec in revisal domiciliul rudei la care sta?

Multumesc!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ana-maria Ceaunas
 User Ana-maria Ceaunas
a raspuns userului Ioana Popa la 17 Apr. 2013
Multumesc pentru raspuns.
Maiam insa o intrebare, cetateanul moldovean locuieste in Romania doar ca nu are un contract de inchirie, si nu are nici o dovada ca locuieste acolo. Eu m-am gandit sa-i trec ca si adresa de domiciliu adresa societatii, dar nu stiu daca e corect.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 16 Apr. 2013
Dvs. ati operat in Revisal cetatenia din Republica Moldova, de aceea va cere autorizatia de munca. Pentru cetatenia din Romania nu ar trebui sa va ceara asa ceva. Nu are legatura cu domiciliul trecut in Revisal. Cat timp are cetatenie romana, operati acest element si unul care sa va puna in incuractura. Daca faceti abstractie de cetatenia romana o sa va complicati, pentru ca salariatul va trebui sa obtina permis de munca.

Treceti la domiciliu locul unde sta in Bucuresti, trebuie sa aiba o adresa la care locuieste in prezent. Nu cred ca face naveta Moldova - Romania.

Aveti nevoie de aceleasi documente pe care vi le prezinta orice alt angajat din Romania, cu cetatenie romana. I se aplica legile locale. Cat timp are act de identitate romanesc sau document care sa dovedeasca cetatenia, nu aveti nevoie de alte documente doveditoare.

Referitor la studii trebuie verificat la Inspectorat, din cate cunosc eu ar trebui echivalate. Luati legatura cu cineva CNRED ca sa aflati mai multe detalii - http://www.cnred.edu.ro/

Alte intrebari despre Angajare

TOP RASPUNSURI 2024