ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Angajare tractorist si sofer autocamion


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

1.Doresc sa angajez o persoana pe postul de tractorist. Mai exact, el va transporta cu tractorul deseuri menajere. Care este codul cor corect pentru acest post? 834101 - tractorist (agricol) sau 723303 - mecanic agricol?

2. Pentru angajarea unui sofer autocamion/masina de mare tonaj este obligatoriu pe langa examenul psihologic, fisa de aptitudini (medicina muncii) si analize, sa mai faca si controlul de siguranta circulatiei? Multumesc mult!

Adaugata in: Angajare Angajare
Alexandru Moldovan
 User  Alexandru Moldovan
a intrebat la 12 Sep. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 18 Sep. 2014
1. Cod COR 834301- tractorist.
2. Noua legislație secundară ?n domeniul siguranței transporturilor stipulează următoarele obligații pentru persoanele juridice angajatoare:
-să asigure participarea personalului angajat ?n funcții cu atribuții ?n siguranța transporturilor la examinarea medicală și psihologică periodică pentru obţinere aviz medical şi aviz psihologic;
-să utilizeze personalul cu atribuții ?n siguranța transporturilor doar dacă posedă avize medical și aviz psihologic valabile;
-să asigure evidența și păstrarea avizelor medicale şi psihologice, pe perioada valabilității acestora.
Funcțiile cu atribuții ?n siguranța circulaţiei pentru care este necesar aviz medical şi aviz psihologic sunt: Manager de transport, Şofer profesionist pentru transport de persoane, transport marfă, taxi/?nchiriere, Şofer profesionist pentru transporturi speciale de mărfuri periculoase (ADR), Şofer profesionist pentru transporturi speciale transport agabaritic, Şofer transporturi speciale transport bancar/valori, Instructor de conducere auto, şi Consilier mărfuri periculoase (ADR).
Noile reglementări modifică și termenele pentru controlul periodic al examenului medical și psihologic; toate persoanele ?ntre 18 și 65 de ani care dețin funcții cu atribuţii ?n siguranţa circulaţiei pentru care este obligatoriu aviz medical şi aviz psihologic indiferent de funcție, trebuie să efectueze aceste examene anual.Specialitățile medicale obligatorii pentru care se efectuează examinarea medicală ?n scopul obţinerii de aviz medical sunt: Medicină internă, Chirurgie generală, Oftalmologie, Otorinolaringologie, Neurologie şi Psihiatrie.

Alte intrebari despre Angajare

Expertii nostri
Ioana Popa
Viviana Serni adriana iancu Gratiela Petrescu Marius Ion Radu Anton G Stancu
TOP RASPUNSURI 2024