ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


angajarea pe perioada determinata


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara,

Imi cer scuze pentru ca am adresat mai multe intrebari si va multumesc mult pentru ajutor! Raspunsurile dvs m-au ajutat de fiecare data. Mai am cateva nelamuriri, si anume:

1. Angajarea pe perioada determinata se face conform art. 83 din Codul Muncii?
2. Contractul de munca pe perioada determinata se poate prelungi prin act aditional in baza aceluiasi contract?
3. Care sunt formele de angajare pentru o persoana cu handicap?
4. Daca un angajat nu isi efectueaza tot concediul de odihna in cadrul anului in curs, unitatea pana cand are dreptul sa ii acorde concediul neefectuat?
Va multumesc!

Olimpia Pop
 User  Olimpia Pop
a intrebat la 12 Mar. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 13 Mar. 2014
Este in regula, important este ca am calrificat problemele in final :).

Referitor la intrebarile de acum, le voi lua pe rand:

1. Da, angajarea pe perioda deterrminta se face in conditiile art. 83 din Codul muncii sau a altor legi speciale care impun acest tip de contract (ucenici, munca in regim plata cu ora pentru profesori, voluntari militari, incadrare elevi si studenti pe perioada vacantelor in baza legii 72/2007, dar nu sunt singurele situatii).

2. Da, contractul de munca poate fi prelungit prin act aditional, incheiat anterior expirarii lui, fara insa a se depasi limita celor 36 de luni, perioada maxima prevazuta pentru acest tip de contracte. Dupa cele 36 de luni se pot incheia contracte succesive, sau se poate modifica durata din determinata in nedeterminata.

3. Incadrarea se poate face la fel ca in cazul oricarui alt salariat - pe perioada determinata sau nedeterminata, in functie de nevoia organizatiei si de tipul de activitate sau proiect, precum si de alte recomandari. Daca persoana este si pensionar de invaliditate III, avand drept de cumul pensie - salariu, incadrarea se face pentru o norma de maxim 4 ore /zi asa cum prevede legea pensiilor. Daca exista alte recomandari medicale, se va tine cont si de acestea cand se face incadrarea.

4. Concediul de odihna se reporteaza pentru anul urmator, anagajatorul fiind obligiat conform legii sa se asigure ca pana la finalul anului salariatul consuma acest drept in natura. Daca totusi raman neefectuate acele zile, iar contractul inceteaza intre timp ele se vor compensa la data incetarii. Prescrierea are lor in termen de 3 ani conform Codului civil.


Alte intrebari despre Angajare