ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Aplicare prevederi oug 77 din 2013


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare: pentru organizare concurs/examen post asistent medical intr-un spital, post devenit vacant in august 2013 se aplica prevederile OUG 77/2013 , sau se referea doar la posturile care erau vacante pana la aparitia OUG 77/2013, adica 29.06.2013 ? Mai exact pentru ocuparea posturilor care erau vacante pana la 29.06.2013 este nevoie de aviz favorabil de la Guvern, prin nota initiata de Ministerul Sanatatii, iar pentru posturile care s-au vacantat ulterior datei de 29.06.2013 ( cazul meu - august 2013) nu mai este nevoie de acest aviz ?
Multumesc anticipat!

Adaugata in: Angajare
Elena Pop
 User  Elena Pop
a intrebat la 09 Oct. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 09 Oct. 2013
Din actul normativ reiese ca acesta obligatie se aplica in cazul in care la data intarii in vigoare a lui s-au desfiintat posturile vacante din unitatile bugetare mentionate, printre care si cele medico-sanitare.

Art. 5
(1) Incepand cu data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, toate institutiile si autoritatile publice pot ocupa prin concurs/examen posturi conform principiului "unu la unu", respectiv la un post ocupat devenit vacant, un post ocupat.
................................
(4) Ocuparea posturilor vacante prin concurs/examen, prevazute la art. 1 alin. (2) lit. d), se face numai dupa obtinerea avizului favorabil al Guvernului, prin nota initiata de Ministerul Educatiei Nationale, Ministerul Sanatatii, respectiv Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, dupa caz, si Ministerul Finantelor Publice, pe baza solicitarilor justificate ale ordonatorilor principali de credite, cu conditia incadrarii in plafonul cheltuielilor de personal si al cheltuielilor de personal aprobate prin buget.

Art. 1
(1) La data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta se desfiinteaza posturile vacante la:
.....................................
d) posturile vacante din unitatile si institutiile de invatamant si cercetare, unitatile sanitare: unitatile de asistenta sociala si unitatile de asistenta medico-sociala, Institutul National de Expertiza Medicala si Recuperare a Capacitatii de Munca si cabinetele de expertiza medicala din cadrul caselor teritoriale de pensii;


Astfel ca, in aprecierea mea, in cazul prezentat de dvs nu este necesar acest aviz. Dar puteti incerca oricand si o confirmare din partea ministerului sanatatii ca sa aveti o certitudine mai mare.

Alte intrebari despre Angajare

TOP RASPUNSURI 2024