ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Ce prevede legea?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara, as dori sa ma lamuriti intr-o problema: incepand cu data de 31.08.2012 imi inceteaza contractul individual de munca (art. 65/1 din legea 53/2003). In aceasta situatie eu imi voi intocmi in timp util dosarul pentru somaj dar totodata imi caut de lucru. Intrebarea mea este urmatoarea: exista vreo varianta legala de pre-angajare (de 1 luna, sa zicem) ? Eu am posibilitatea de a ma angaja intr-un loc in care nu sunt sigura ca ma voi descurca si in acest caz nu as vrea sa ma angajez din prima zi, iar dupa 2 saptamani sa plec si sa nu mai am nici somaj. Multumesc.

Adaugata in: Angajare
Silay Mariana
 User  Silay Mariana
a intrebat la 11 Aug. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 13 Aug. 2012
Va puteti incadra cu un contract individual de munca pe perioada determinata de o luna, caz in care somajul se va suspenda si va putea fi reluat ulterior, la cerere. Insa angajatorul este primul care va trebui sa fie de acord cu incheierea unui astfel de contract. Orice contract de munca insa poate avea si o prioada de proba, la finalul sau pe parcursul careia raportul de munca poate inceta exclusiv prin notificare scrisa la initiativa oricareia dintre parti, caz in care la fel, veti putea relua somajul suspendat ca urmare a incadrarii pentru o perioada ce nu depaseste 12 luni.

Nu se poate sa lucrati si sa fiti remunerata fara incheierea unei forme contractuale prealabile, este ilegal. Cel mult se poate merge pe varianta voluntariatului, caz in care se incheie un contract de voluntariat dar nu veti fi remunerata financiar. Si aceasta daca ambele parti sunt de acord cu incheierea lui.

Alte intrebari despre Angajare

TOP RASPUNSURI 2024