ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Cerere transfer functionar public


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua.
Sunt functionar public, lucrez la o primarie (Ernei Jud.Mures) si doresc sa ma transfer la o alta primarie (Sangeorgiu de Mures Jud. Mures).
Intrebarea mea este: daca primarul unde lucrez momentan nu vrea sa semneze cererea de transfer, in ce modalitate pot sa ma transfer?
Daca primarul este obligat sa semneze transferul, va rog sa scrieti care lege il obliga.

Adaugata in: Angajare
Zsolt Hasznosi
 User  Zsolt Hasznosi
a intrebat la 24 Sep. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Gheorghe Iojiban
 User Gheorghe Iojiban
a raspuns userului Ioana Popa la 15 Sep. 2014
Buna ziua,
Sunt persona contractuala la o primarie cu o vechime in munca de aprox 8 ani si doresc sa fiu incadrat ca functionar public la aceasi institutie. Eu sunt informatician si conform legii postul poate fi transformat pentru persoane cu functii publice. Pe langa functia de informatician m-i s-au delegat si sarcini pentru postul de la Protectia Civila, unde iarasi necesita postul de functionar public.
Conform legii, mai sus amintite, nr.188/1999:, litera b) as dori sa ma transfer pe functie publica, dar dl. primar ezita sa faca acest demers. Va rog sa ma ajutati in conceperea unei adrese oficiale cu legile necasare in vigoare pentru a rezolva aceasta situatie.
Va multumesc anticipat!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 25 Sep. 2012
Este necesar acordul Primariei in care doriti sa va transferati, in cazul transferului unui functionar public la cerea sa. Dar aceasta daca intr-adevar sunteti functionar public (prin numire) si nu salariat cu contract de munca. Situatie in care solutia ar fi sa va dati demisia de la actuala Primarie si sa va angajati la o alta cu un alt CIM.

Legea nr.188/1999:
Art. 90. - (1) Transferul poate avea loc dupa cum urmeaza:
a) in interesul serviciului;
b) la cererea functionarului public.
(2) Transferul se poate face intr-o functie publica pentru care sunt indeplinite conditiile specifice prevazute in fisa postului.
(3) Transferul in interesul servicului se poate face numai cu acordul scris al functionarului public transferat. in cazul transferului in interesul serviciului in alta localitate, functionarul public transferat are dreptul la o indemnizatie egala cu salariul net calculat la nivelul salariului din luna anterioara celei in care se transfera, la acoperirea tuturor cheltuielilor de transport si la un concediu platit de 5 zile. Plata acestor drepturi se suporta de autoritatea sau institutia publica la care se face transferul, in termen de cel mult 15 zile de la data aprobarii transferului.
(4) Transferul in interesul serviciului se face intr-o functie publica de aceeasi categorie, clasa si grad profesional cu functia publica detinuta de functionarul public sau intr-o functie publica de nivel inferior.
(5) Transferul la cerere se face intr-o functie publica de aceeasi categorie, clasa si grad profesional sau intr-o functie publica de nivel inferior, in urma aprobarii cererii de transfer a functionarului public de catre conducatorul autoritatii sau institutiei publice la care se solicita transferul. in acest caz, transferul poate avea loc numai intre autoritati sau institutii publice din administratia publica centrala, intre autoritati administrative autonome ori, dupa caz, intre autoritati sau institutii publice din administratia publica locala.
(6) in cazul functionarilor publici de conducere, transferul se poate realiza pe functii publice de conducere de acelasi nivel sau, dupa caz, de nivel inferior, ale caror conditii de ocupare si experienta profesionala necesara in vederea ocuparii sunt similare cu cele ale functiei de pe care se efectueaza transferul, cu respectarea prevederilor alin. (2), (4) si (5). Autoritatile sau institutiile publice intre care se realizeaza transferul sunt obligate sa verifice indeplinirea conditiei de similaritate a conditiilor de ocupare si a experientei profesionale.

Alte intrebari despre Angajare

TOP RASPUNSURI 2024