ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Contract cadru de colaborare - stagiu de internship


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!

Am aplicat la un internship neplatit si am fost contactata de catre cei de la firma. Mi s-a spus ca mai intai trebuie sa fac rost de la facultate de o "anexa de practica" semnata de domnul decan (exact acestia au fost termenii folositi), iar cand voi avea hartia respectiva sa ii contactez pentru a continua procesul de recrutare.
Am fost la secretariatul facultatii si am intrebat si mi s-a spus ca singura hartie care poate fi semnata pentru a putea face "practica" este acel contract cadru de colaborare.Mi s-a spus de asemenea ca nu se stie daca se poate face un astfel de stagiu, dat fiind faptul ca eu sunt in primul an la master, iar in programa nu este prevazut un stagiu de practica si ca depinde daca firma la care vreau fac internship are parteneriat cu facultatea sau nu.
Dupa ce m-am informat am constatat ca termenul de "internship" nu este reglementat in Romania, iar pentru ca activitatea prestata de mine in cadrul unui astfel de program sa fie legala trebuie incheiat un asftel de contract.

In aceste conditii, intrebarile mele sunt: Cum ar trebui sa procedez pentru a putea participa la internship? Cine ar trebui sa imi dea un astfel de contract, facultatea sau firma si cine ar trebui sa il completeze mai intai? De asemenea, as dori sa stiu, daca in cazul in care domnul decan nu semneaza acest contract, din anumite motive, acest lucru ma poate impiedica sa realizez internship-ul respectiv?

Va multumesc

Adaugata in: Angajare Internship
Adriana Cretu
 User  Adriana Cretu
a intrebat la 09 Mar. 2016
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Andra Dicu
 User Andra Dicu
a raspuns userului adriana iancu la 17 Mai. 2017
Buna ziua,
Se face CIM pe perioada determinata, cu mentiunea ca este un stagiu de internship? sau se face un alt fel de contract.
Multumesc!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 10 Mar. 2016
Internship-ul nu este reglementat legal in Romania.Internship-ul este, acea perioada in care elevul, studentul sau proaspatul absolvent desfasoara o activitate intr-o companie pentru a dobandi cunostinte practice, pentru a vedea daca domeniul i se potriveste, pentru a se familiariza cu mediul de lucru si, dupa caz, pentru a dobandi creditele necesare in facultate.
Un internship poate sa dureze de la cateva saptamani pana la un an chiar, in functie de posibilitatea companiei de a implica internul in activitatile sale si de abilitatea lui de a se integra in echipa. La finalul perioadei se elibereaza adeverinta de practica si recomandari.
Se poate incheia un contract intre dumneavoastra si societatea respectiva.

Alte intrebari despre Angajare

Expertii nostri
violeta Georgescu
alexei delimart Radu Anton adriana iancu George Andreescu Viviana Serni G Stancu
TOP RASPUNSURI 2024