ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

contract de munca


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
Firma la care lucrez isi desfasoara activitatea si in tara. Avem 6 locatii, cu contracte de inchiriere. Contractele de munca sunt facute in asa fel incat se specifica faptul ca locul muncii este la filiala x din tara. Inspectoarea de protectia muncii mi-a spus ca e vorba de delegare atata timp cat i se platesc cotizatiile aici, dar el de fapt locuieste in alta parte. Daca este asa cum trebuie facut? Multumesc

Adaugata in: Angajare
Jeni Ulmeanu
 User  Jeni Ulmeanu
a intrebat la 14 Ian. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 15 Ian. 2014
Este corect. Se intocmeste un ordin de delegare care i se comunica salariatului prin semnatura. Delegarea poate fi dispusa unilateral pe o perioada de maxim 60 de zile si poate fi prelungita ulterior pe perioade succesive de 60 de luni dar numai cu acordul salariatului.

Art. 43
Delegarea reprezinta exercitarea temporara, din dispozitia angajatorului, de catre salariat, a unor lucrari sau sarcini corespunzatoare atributiilor de serviciu in afara locului sau de munca.

Art. 44
(1) Delegarea poate fi dispusa pentru o perioada de cel mult 60 de zile calendaristice in 12 luni si se poate prelungi pentru perioade succesive de maximum 60 de zile calendaristice, numai cu acordul salariatului. Refuzul salariatului de prelungire a delegarii nu poate constitui motiv pentru sanctionarea disciplinara a acestuia.
(2) Salariatul delegat are dreptul la plata cheltuielilor de transport si cazare, precum si la o indemnizatie de delegare, in conditiile prevazute de lege sau de contractul colectiv de munca aplicabil.

Delegarea nu suspenda contractul de munca al salariatului asa cum se intampla in cazul detasarii, relatia de munca fiind in continuare aceeasi.

Alte intrebari despre Angajare

TOP RASPUNSURI 2024