ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Conventia civila!


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua! Ma numesc Gabriela si am o problema. Anul trecut am lucrat pana pe 12 iunie la o firma de unde mi-am dat demisia iar in urmatoarea zi m-am angajat cu conventie civila la o doamna de care am grija si fac si curat. Problema este ca aceea conventie nu am depus-o la fisc si am inteles ca trebuia depusa (sunt si insarcinata in 36 de saptamani ). Si as vrea sa stiu ce trebuie sa fac, ce trebuie sa platesc si ce lege se foloseste? Va multumesc anticipat.

Adaugata in: Angajare
Gabriela- Iulia Lupsor
 User  Gabriela- Iulia Lupsor
a intrebat la 24 Ian. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 25 Ian. 2013
Normal doamna ar fi trebuit sa va plateasca anumite contributii catre stat, si anume 10% din impozit (sau totalul de impozit de 16%, in functie de cum ati negociat), CASS (sanatate) de 5,5% si contributia pentru pensii de 10,5%. Verificati daca va sunt platite aceste contributii. Mai mult, persoane respectiva trebuia sa aiba personalitate juridica sau sa fie PFA / II, sau cine v-a angajat. Neavand statut de angajator nu poate sa va incheie conventie civila.

Puteti depune declaratia de venit, 200, pentru veniturile realizate in anul 2012, se depune retroactiv.

Indemnizatia crestere copil se acorda in baza veniturilor profesionale realizate in ultimele 12 luni anterioare nasterii si pentru care s-a platit impozitul legal de 16%. Concediul medical de maternitate (sarcina si lauzie) se acorda doar daca s-a platit contributia de 0,85% pentru concedii si indemnizatii medicale, ceea ce ma indoiesc ca s-a intamplat in cazul dvs.

Alte intrebari despre Angajare

TOP RASPUNSURI 2024