ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Cum pot proceda astfel incat sa mi se recunoasca studiile si nivelul de specializare, desi nu am vechime?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Pe scurt: sunt angajata pe 1 luna ca asistent tehnician designer vestimentar la un departament de productie care nu are legatura cu ala de design propriu-zis, dar care e trecut in contractul meu ca si resurse umane ceea ce e anormal si desi am liceu de arta pe moda, facultate pe moda si master pe moda, plus curs grafica dtp, curs croitorie-inginerie textila si curs de visual merchandising in moda; dar nu am vechime deloc, nu mi-au fost recunoscute in contract decat liceul si cursul de croitorie, fiind incadrata la studii medii, desi la dosarul meu am si celalalte diplome. Raspunsul a fost: nu ai experienta, esti cea mai specializata de aici, mai mult decat designerii nostri vechi, si sa te trecem cu calificarile tale si ca designer inseamna sa iei cel mai mare salariu de aici de la design si sa ne sara in cap ceilalti designeri mai vechi, iar la departament a zis a da e o eroare, daca dupa 1 luna mai ramai aici, modificam acolo, iar cu restul pe masura ce avansezi ti le recunoastem, avansare care poate sa fie sau nu in ani de zile; ceea ce ei nu stiu este ca eu intentionez sa stau maxim 1 an pt experienta si apoi sa plec, asa ca ma intereseaza sa-mi apara la contract departamentul care trebuie si diplomele toate, desi eu fac aceleasi lucruri si primesc aceiasi bani ca si pana acum. Pe principiul inspectiile de la ministerul muncii ne-ar sari in cap daca noi te-am incadra ca asa ceva pe ce esti acum cu diplomele pe care le ai, si din cauza asta nu se poate asa...insa eu pe 5 mai fac 1 luna si ma intereseaza sa stiu in timp util cum pot pune problema legal si diplomat astfel incat sa nu lezez pe nimeni, si sa mi se recunoasca diplomele atatea cate sunt ele. Va spun sincer eu de aici nu vreau decat vechime si atat ptr ca este mult prea mare mancatorie ca sa ma gandesc sa raman in provincie ptr un salariu mediu si ca asistenta. Am inteles ca exista chichite de resurse umane care permit si anumite modificari astfel incat sa se rezolve problemele. Insa vreau sa stiu f clar eu cum sa ridic problema ptr ca treaba mi-o fac, punctuala, serioasa si discreta sunt, dar ce fac acolo este la poli opusi de ce cautam si de ce am invatat sa fac si desi toti de acolo vad ca nu e normala faza cu incadrarea mea si stiu ce specializari am, nu schiteaza nimic in sensul asta, si sincera sa fiu continuarea la acest job sau nu depinde si de raspunsul dvs.

Martha Gloria Popa
 User  Martha Gloria Popa
a intrebat la 26 Apr. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 26 Apr. 2012
Incercati totusi sa sintetizati putin. In contractul dumneavoastra este trecuta o functie in resurse umane iar dumneavoastra desfasurati activitate ca designere vestimentar? Daca este asa atunci nu este corect, cele doua nu se potrivesc.

Referitor la diplome insa, indiferente cate aveti, angajatorul nu are obligatia sa vi le recunoasta pe toate, legea nu il constrange sa faca acest lucru. Incadrearea pe pozitia de Designer vestimentar insa, conform codului COR, presupune absolvirea studiilor sperioare, astfel ca nu puteti fi incadrata cu studii medii pe acest post.

Abordarea diplomata ar fi, zic eu, sa va lamuriti ce este cu acea pozitie din contract, desi nu imi este clar daca am inteles bine, si sa incercati o modificare a functiei. Ar fi fost bine sa studiati contractul inainte de semnare si sa sesizati probema. Daca nu se rezolva pana in data de 5 mai cand se termina perioada de proba, puteti inceta printr-o notificare scrisa fara a mai fi nevoita sa stati in preaviz. Evitati astfel alte eventuale neplaceri ulterioare.

Alte intrebari despre Angajare

TOP RASPUNSURI 2024