ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

cumul de functii functionar public


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


buna ziua. sunt functionar public si doresc sa lucrez cu contract de munca inca o jumatate de norma, la o firma privata.
cunosc incompatibilitatile. ( am consultat legea 161/2003).
intrebarea mea este, cate ore am voie sa lucrez pe saptamana, avand in vedere ca la actualul loc de munca am norma intreaga? imi permite legea sa mai lucrez o jumatate de norma?
va multumesc anticipat.

Tot Eu Eu
 User  Tot Eu Eu
a intrebat la 27 Aug. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 28 Aug. 2014
Conform art art. 35 din Codul muncii , pe baza contractului individual de munca, angajatii au dreptul de a munci la angajatori diferiti sau la acelasi angajator si de a beneficia de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea.Contractele individuale de munca pot fi pe durata nedeterminata sau determinata, cu timp normal sau timp partial de munca.Legiuitorul nu limiteaza numarul contractelor incheiate de cei ce cumuleaza mai multe functii.Insa, acest numar nu poate fi nelimitat, el ar trebui sa fie reflectarea bunei -credinte si sa presupuna existenta si atimpului de odihna intr-o zi sau saptamana de lucru, necesar refacerii fortei de munca.Desigur ca unele contracte inmplicate in cumul pot fi cu timp partial, ori cu munca la domiciliu, ceea ce presupune o alta durata sau organizare a timpului de lucru.O astfel de munca este posibila cu conditia ca salariatul sa respecte obligatia de fidelitate si de neconcurenta, sa nu-l prejudicieze pe oricare dintre angajatorii sai.

Alte intrebari despre Angajare

TOP RASPUNSURI 2024