ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Detasare de la firma privata pe post de cons. juridic la Inspectoratul Scolar


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna.

Am o nelamurire si doresc sa va adresez urmatoarea intrebare:

In cazul in care contractul de munca al consilierului juridic din cadrul Inspectoratului Scolar Judetean este suspendat, este posibil din punct de vedere legal ca inlocuirea consilierului juridic al carui contract de munca a fost suspendat sa se realizeze pe perioada determinata, cu un alt consilier juridic, prin detasare din cadrul unei firme private?

Desi in Codul Muncii este reglementata institutia detasarii legislatia incidenta, in speta Ordinul MECTS 5530/2011 prevede ca in cadrul Inspectoratului Scolar Judetean se incadreaza personal prin concurs si nu am reusit sa ma lamuresc daca, pentru perioada in care contractul de munca al consilierului juridic este suspendat, este posibila detasarea unui alt consilier juridic, de la o firma privata, in scopul asigurarii suportului si indeplinirii atributiilor specifice.

Va multumesc.

Adaugata in: Angajare
Constantin Sorin-daniel
 User  Constantin Sorin-daniel
a intrebat la 27 Oct. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 28 Oct. 2015
Se poate angaja altcineva pe acel post cu contract individual de munca pe durata determinata( pana la expirarea termenului pentru care a fost suspendat contractul individual de munca al salariatului ), dar prin concurs.
Regulamentul-cadru de organizare si functionare a inspectoratelor scolare din 05.10.2011
Art. 10.
(1) Gestiunea resurselor materiale ale inspectoratului scolar se realizeaza prin personal specializat in probleme specifice patrimoniului si investitiilor. Personalul administrativ al inspectoratului asigura serviciile specifice conform normativelor in vigoare.
(2) Pentru activitatile din domeniul financiar-contabil, juridic, tehnico-administrativ se incadreaza personal, prin concurs organizat in conditiile legii.
(3) Organizarea si desfasurarea concursului de ocupare a posturilor administrative din cadrul inspectoratului scolar sunt coordonate de inspectorul scolar general.
(4) Angajarea prin incheierea contractului individual de munca a personalului administrativ din inspectoratul scolar se face de catre inspectorul scolar general, cu aprobarea consiliului de administratie.


Alte intrebari despre Angajare

TOP RASPUNSURI 2024