ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Este posibila o angajare cu 2 ore, pe langa o angajare cu program de 8 ore?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
In prezent sunt neangajata, urmeaza sa ma angajez intr-o Institutie de Stat (primarie) cu program normal de 8 ore / zi / 5 zile pe saptamana. Intrebarea este daca ma pot angaja din punct de vedere legal cu program de 2 ore/ zi / 6zile pe saptamana la alta societate tip S.R.L.
Va multumesc!

Adaugata in: Angajare
Cic Iulia
 User  Cic Iulia
a intrebat la 20 Feb. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 20 Feb. 2014
Puteti avea doua contracte de munca, este cumul de functii permis pe baza art. 35 din Codul muncii republicat. Aveti grija insa la prevederile speciale daca sunteti functionar public in acea institutie publica. Ca urmare a unui astfel de statut, activiatea derulata in cadrul unei societati private trebuie sa nu aiba legatura cu cea derulata ca functionar.

Ce nu este in regula la cel de-al doilea contract, cel cu timp partial, este numarul de zile de lucru din saptamana. In Romania un salariat poate lucra maxim 5 zile intr-o saptamana, avand doua zile consecutive libere, sub forma repausului saptamanal. Nicidecum 6 zile si nu poate fi trecut acest lucru in contract. Aici aveti mare grija ce semnati.

In momentul in care veti avea ambele contracte semnate, va trebui sa alegeti functia de baza si sa o declarati catre fiecare angajator, pentru ca anumite drepturi precum deducerea personala sau chiar tichetele de masa se acorda numai acolo unde exista functia de baza a angajatului.

Alte intrebari despre Angajare

TOP RASPUNSURI 2024