ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Garantie casierie


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
Sunt angajata la o banca ca si casier si mi se opreste o garantie pentru casierie lunara de 100 lei ? Cand o sa o primesc inapoi ?
Eu de luna viitoare o sa intru in concediu prenatal si as dori sa stiu daca acea garantie este cuprinsa in adeverinta eliberata pentru dosarul de indemnizatie crestere copil?
Si daca o sa intru in concediu prenatal mi se mai opreste acea garantie?
Va multumesc !

Adaugata in: Angajare
Olar Adriana
 User  Olar Adriana
a intrebat la 12 Oct. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului georgeta ganea la 12 Oct. 2012
Postul nu este neaparat preluat de o alta persoana pe perioada suspendarii contractului titularului. Este adevarat ca legea permite angajatorului sa inlocuiasca temporar salariatul, dar nu este o certitudine ca angajatorul va proceda asa.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 12 Oct. 2012
Garantiile se restituie la data modificarii felului muncii, deci daca nu mai ocupati o functie gestionara sau la data incetarii CIM daca nu aveti lipsa in gestiune. In mod normal pe perioada suspendarii CIM, nu ar trebui sa vi se opreasca garantia, postul dvs. fiind preluat temporar de o alta persoana cat dvs. lipsiti de la serviciu si careia i se va retine garantie.

Art. 3 din OUG 111 DIN 2010
(1)Veniturile din salarii, din activitati independente si din activitati agricole prevazute la art. 2 alin. (1) sunt cele definite la art. 46, art. 55 alin. (1) si (2) si art. 71 din Legea nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare, si reprezinta valoarea obtinuta dupa aplicarea cotei de impozitare asupra venitului impozabil stabilit conform legii, corespunzator fiecarei categorii de venit.
Deci venitul net luat in calcul pentru stabilirea indemnizatiei pentru crestere copil nu este influentat de garantia retinuta. In venitul net intra si tichetele de masa daca angajatorul vi le da.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 12 Oct. 2012
In adeverinta pentru crestere copil sunt trecute toate vebiturile nete realizate in cele 12 luni anterioare nasterii copilului. Garantia se retine de regula in cazul gestionarului, ea fiind depunsa intr-un cont de garantii. Salariatul o recupereaza dupa incetarea contractului, daca nu sunt probleme / lipsuri in gestiune din vina lui.

Alte intrebari despre Angajare

TOP RASPUNSURI 2024