ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

inregistrare contract de munca in revisal


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua ,
Va rog din suflet sa mi spuneti cum pot afla daca angajatorul mi a inregistrat in revisal contractul individual de munca , respectiv daca si a respectat toate obligatile ce decurg din contractul individual de munca.

Laurentiu Marica
 User  Laurentiu Marica
a intrebat la 10 Ian. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [2] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 10 Ian. 2014
Daca angajatorul nu a declarat contracul de munca prin Revisal va raspunde in fata inspectorilor ITM si va fi supus sanctiunii asa cum prevede HG 500/2011, el poate plati amenzi destul de mari. Insa pe dvs. in calitate de salariat nu va afecteaza acest lucru si nici vechimea sau drepturile salariale nu va sunt puse in pericol de o astfel de scapare din partea angajatorului.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [2] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 10 Ian. 2014
Puteti cere un extras Revisal angajatorului sau intrebati direct la ITM. Neinregistrarea lui in Revisal insa nu duce la lipsa valorii contractului. Cu alte cuvinte, atat timp cat aveti un contract semnat de ambele parti, chiar daca nu este operat in Revisal sunteti angajat al unitatii si aveti vechime in munca.

Referitor la obligatii nu stiu la ce anume va referiti. Salariul, daca l-ati primit sau nu, verificati lunar fie in contul bancar fie cand vi se inmaneaza daca nu aveti cont. Concediul la fel, in functie de numarul de zile din contract si cele efectuate, vedeti daca ati primit dreptul cerut si cuvenit. Cat despre impozit si contributii, puteti afla detalii despre ele de la ANAF si Casele de asigurari (sanatate, pensii si somaj).

Daca s-au respectata sau nu anumite clauze din contract puteti constat din modul in care decurg lucrurile pe parcursul relatiei de munca.

Alte intrebari despre Angajare

TOP RASPUNSURI 2024