ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Perioada detasarii si actele necesare


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Pe ce perioada poate fi detasata o persoana si ce documente sunt necesare pentru a putea fi detasata? Va rog sa-mi spuneti daca se poate!

Adaugata in: Angajare Angajare
Ioana Chindris
 User  Ioana Chindris
a intrebat la 08 Oct. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 08 Oct. 2013
Angajator .............................................................................................
Adresa ..................................................................................................
Înregistrată la Registrul Comerţului din ...... sub nr. J.../...../.....
C.U.I. ....................................................................................................
Telefon: ......................................./Fax: ..............................................



DECIZIE DE DETAŞARE
Nr. ......... din data ...........................

Având în vedere adresa formulată de ................, înregistrată cu nr. ......... , prin care se solicită detaşarea D-lui/ei ......................................,
În scopul ...............................................................;
În temeiul dispoziţiilor art. 42 şi art. 45 şi următoarele din Legea nr. 53/2003 - Codul Muncii; Directorul/Preşedintele1 ...................,

Decide:

Art. 1 - (1) Începând cu data de ......................, D-l/a ............., având funcţia de ..............., în cadrul serviciului ......., se detaşează la un alt angajator, şi anume la ...................., pe acelaşi post/pe postul de ................., în scopul executării unor lucrări în interesul acestuia.
(2) Pe perioada detaşării, drepturile cuvenite salariatului/ei detaşat se acordă de angajatorul la care s-a dispus detaşarea.
(3) Pe durata detaşării D-l/a ........ va beneficia de drepturile care îi sunt mai favorabile, şi anume:
..................., precum şi de următoarele drepturi: ..................
(4) Măsura dispusă prin prezenta decizie are caracter temporar, detaşarea fiind dispusă în perioada ..................................

Art. 2 - În drept, decizia se întemeiază pe dispoziţiile art. 52 lit. d) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii.

Art. 3 - Decizia poate fi contestată la Tribunalul....................., în termen de 45 de zile de la data comunicării.

Art.4 Prezenta decizie şi produce efectele de la data comunicării.

REPREZENTANT LEGAL,
..................
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 08 Oct. 2013
Detasarea se poate dispune pe o perioada de un an de zile, cu posibilitatea de prelungire, pe motive obiective si numai cu acordul salariatului, din 6 in 6 luni dupa scurgerea termenului initial.

Este necesar un contract de punere la dispozitie intre cei doi angajatori (cel care dispiune si cel la care va fi dispusa detasarea) iar in baza lui se intocmeste o decizie de detasarea care se comunica salariatului anterior detasarii. Se opereaza in Revisal anterior inceperii perioadei, asa cum prevede HG 500/2011. Angajatul va presta activiate in baza deciziei, nefiind necesara incheierea altui CIM cu cel de-al doilea angajator. Vedeti mai jos si prevederile din Codul muncii in acest sens.

Art. 45
Detasarea este actul prin care se dispune schimbarea temporara a locului de munca, din dispozitia angajatorului, la un alt angajator, in scopul executarii unor lucrari in interesul acestuia. In mod exceptional, prin detasare se poate modifica si felul muncii, dar numai cu consimtamantul scris al salariatului.

Art. 46
(1) Detasarea poate fi dispusa pe o perioada de cel mult un an.
(2) In mod exceptional, perioada detasarii poate fi prelungita pentru motive obiective ce impun prezenta salariatului la angajatorul la care s-a dispus detasarea, cu acordul ambelor parti, din 6 in 6 luni.
(3) Salariatul poate refuza detasarea dispusa de angajatorul sau numai in mod exceptional si pentru motive personale temeinice.
(4) Salariatul detasat are dreptul la plata cheltuielilor de transport si cazare, precum si la o indemnizatie de detasare, in conditiile prevazute de lege sau de contractul colectiv de munca aplicabil.

Art. 47
(1) Drepturile cuvenite salariatului detasat se acorda de angajatorul la care s-a dispus detasarea.
(2) Pe durata detasarii salariatul beneficiaza de drepturile care ii sunt mai favorabile, fie de drepturile de la angajatorul care a dispus detasarea, fie de drepturile de la angajatorul la care este detasat.
(3) Angajatorul care detaseaza are obligatia de a lua toate masurile necesare pentru ca angajatorul la care s-a dispus detasarea sa isi indeplineasca integral si la timp toate obligatiile fata de salariatul detasat.
(4) Daca angajatorul la care s-a dispus detasarea nu isi indeplineste integral si la timp toate obligatiile fata de salariatul detasat, acestea vor fi indeplinite de angajatorul care a dispus detasarea.
(5) In cazul in care exista divergenta intre cei doi angajatori sau niciunul dintre ei nu isi indeplineste obligatiile potrivit prevederilor alin. (1) si (2), salariatul detasat are dreptul de a reveni la locul sau de munca de la angajatorul care l-a detasat, de a se indrepta impotriva oricaruia dintre cei doi angajatori si de a cere executarea silita a obligatiilor neindeplinite.

Alte intrebari despre Angajare

TOP RASPUNSURI 2024