ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


program de lucru: 1 zi/saptamana


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara,
va rog sa imi spuneti daca este corecta incadrarea unui salariat cu norma de munca 1 zi / saptamana- stiu ca Revisalul ne permite acest lucru.

Adaugata in: Angajare Timp de lucru
Cristina Florea
 User  Cristina Florea
a intrebat la 28 Apr. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Cristina Florea
 User Cristina Florea
a raspuns la intrebare la 12 Mai. 2014
Buna dimineata,
Multumesc pentru raspunsurile anterioare. Mai am o neclaritate:
care va fi concediul de odihna pentru programul de lucru de 1 zi / saptamana ?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Cristina Florea la 30 Apr. 2014
Va lucra in alta zi pentru saptamanile in care sunt zile libere legale, ii pueti flexibiliza programul de lucru. Pana la urma el are doar o zi pe saptamana, deci ea poate fi oricare din decursul saptamanii. Stabiliti un program individualizat. Cu atat mai mult cu cat nu aveti o zi fixa de lucru pentru el, cred ca lucrurile sunt cat se poate de simple.

Indeplinirea normei de lucru se dovedeste prin pontaj, acesta este rostul lui. Prin el se tine evidenta exacta a orelor lucrate de catre angajat.

Saptamanal pontati numarul de ore lucrate, iar daca programul este unul inegal, asa cum si este de fapt pentru ca in restul zilelor este liber, mentionati acest lucru in contract, ca sa poata functiona.

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Cristina Florea
 User Cristina Florea
a raspuns la intrebare la 29 Apr. 2014
Va multumesc, insa pentru mine nu este clara situatia. Nu stiu cum ne vom putea raporta la orele efectuate pe saptamana, cum vom stabili daca si-a indeplint norma de lucru sau nu? Pentru ca sunt situatii cand intr-o saptamana putem avea una sau mai multe zile libere legal, care pot coincide exact cu ziua de lucru a salariatului-astfel in acest caz salariatul nu presteaza nici o ora in acea saptamana.
Mentionez ca nu se va stabili clar in ce zi din saptamana va presta activitate salariatul-prin acordul ambelor parti, salariatul va presta activitate in functie de necesitatea societatii.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 29 Apr. 2014
Da, este corecta, pentru ca legea va permite acest lucru. Revisal este construit pe baza prevedeilor legale, de aceea permite operarea unui astfel de program. Este salariat cu norma partiala, iar conform legii pentru acesta media orelor de lucru calculate saptamanal sau lunar este inferioara celei realizate de un salariat cu norma intreaga. Ca atare nu este relevant numarul de ore efectuat saptamanal. Aveti in vedere insa faptul ca va trebui sa includeti prevederile speciale mentionate in Codul muncii pentru ca acest contract sa nu fie considerat incheiat cu norma intreaga.

Art. 103
Salariatul cu fractiune de norma este salariatul al carui numar de ore normale de lucru, calculate saptamanal sau ca medie lunara, este inferior numarului de ore normale de lucru al unui salariat cu norma intreaga comparabil

Art. 105
(1) Contractul individual de munca cu timp partial cuprinde, in afara elementelor prevazute la art. 17 alin. (3) , urmatoarele:
a) durata muncii si repartizarea programului de lucru;
b) conditiile in care se poate modifica programul de lucru;
c) interdictia de a efectua ore suplimentare, cu exceptia cazurilor de forta majora sau pentru alte lucrari urgente destinate prevenirii producerii unor accidente ori inlaturarii consecintelor acestora.
(2) In situatia in care intr-un contract individual de munca cu timp partial nu sunt precizate elementele prevazute la alin. (1), contractul se considera a fi incheiat pentru norma intreaga.

Alte intrebari despre Angajare