ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Schimbare incadrare


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua. Am o persoana care lucreaza intr-o cafenea, angajata pe functia de lucrator gestionar. In februarie a terminat facultatea de stiinte economice, specializarea management si mi-a adus diploma de licenta spunandu-mi ca vrea sa ii modific functia, dar ea sa presteze aceeasi activitate .Se poate? As dori sa stiu daca pe baza diplomei de licenta o pot angaja ca si asistent comercial si pe langa atributiile de asistent comercial sa mai presteze si activitate in cafenea? Cum trebuie sa ii trec in fisa postului? Ce trebuie sa fac?
Multumesc foarte mult




Adaugata in: Angajare
Myky Myky
 User  Myky Myky
a intrebat la 26 Apr. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului georgeta ganea la 26 Apr. 2012
Absolventul nu trebuie neaparat incadrat ca debutant. In plus, nu reiese din speta ca postul nu exista, probelma fiind cea legata de posibilitatea de a face incadrare pe postul de asistent comercial fiind indeplinita conditia de studii superioare. Persoanal inteleg ca postul exista si se doreste modificarea incadrarii salariatei.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 26 Apr. 2012
Ca sa mai incheiati un contract trebuie sa mai infiintati un post de asistent comercial.
Daca e lesne acest lucru, puteti sa incheiati un contract de munca cu timp partial de 4 ore , de exemplu.Pentru fiecare ocupatie salariatul trebuie sa aiba o fisa post.
Si dumneavoastra trebuie sa aveti in vedere art 31 al. 5 din codul muncii
5 Pentru absolventii institutiilor de invatamant superior, primele 6 luni dupa debutul in profesie se considera perioada de stagiu. Fac exceptie acele profesii in care stagiatura este reglementata prin legi speciale. La sfarsitul perioadei de stagiu, angajatorul elibereaza obligatoriu o adeverinta, care este vizata de inspectoratul teritorial de munca in a carui raza teritoriala de competenta acesta isi are sediul.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 26 Apr. 2012
Puteti sa ii modificati incadrarea, da. Intocmiti un act aditional la CIM in acest sens. Conditia minima de studii pentru asistent comercial este de ce studii superioare, astfel ca puteti face incadrarea fara probleme. Referitor la atributii, daca salariata dumneavoastra este de acord puteti sa ii introduceti si alte atributii in fisa postului. Insa daca acestea sunt forte specifice altui post atunci indicat ar fi sa nu includeti atributiile corespunzatoare a doua coduri COR diferite in aceeasi fisa de post. Ii puteti intocmi doua contracte diferite, fiecare cu fisa postului corespunzatoare conform codului COR.

Alte intrebari despre Angajare

TOP RASPUNSURI 2024