ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

voluntariat


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua si LA MULTI ANI!
Am o intrebare in legatura cu practicarea voluntariatului in Romania. Legea voluntariatului prevede faptul ca un contract de voluntariat poate fi incheiat intre o persoana si o institutie publica sau privata, dar numai pt domenii de interes public:sanatate, invatamant etc.
Un astfel de contract nu poate fi incheiat , oare, si in cadrul unei firme private, -nu exista un domeniu de interes public- in cazul in care o persoana este de acord sa lucreze ca voluntar 2-3 luni pt a invata si prinde ceva experienta? Este posibila incheierea unui contract de voluntariat in locul unui contract de munca, in cazul in care persoana respectiva este de acord sa nu fie remunerata pt munca prestata si doreste doar "sa invete"?
Va multumesc!

Adaugata in: Angajare
I M
 User  I M
a intrebat la 05 Ian. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 05 Ian. 2012
Contractul de voluntariat se intocmeste, asa cum prevede si legea voluntariatului, pentru activitati de interes public si nu pentru cele din cadrul unei companii, fara impact asupra publicului sau comunitatii. De regula companiile apeleaza la programe e practica sau internship in situatia in care persoana in cauza este interesata doar sa invete.

Art. 2.
In sensul prezentei legi:
b activitatea de interes public este activitatea desfasurata, potrivit legii, in domenii cum sunt: asistenta si serviciile sociale, protectia drepturilor omului, medico-sanitar, cultural, artistic, educativ, de invatamant, stiintific, umanitar, religios, filantropic, sportiv, de protectie a mediului, social si comunitar.

Incheierea unui contract de voluntariat cu scopul de a inlocui un contract de munca este interzisa prin lege. Daca institutia nu are un domeniu de interes public atunci intocmirea unui contract de voluntariat va semana cu inlocuriea unui contract de munca, fapt ce poate fi sanctionat in cazul unui control.

Alte intrebari despre Angajare

TOP RASPUNSURI 2024