ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

2 acte aditionale


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


1. Am un act aditional la un Cim pe perioada nedeterminata, act inregistrat in Revisal in 3 septembrie 2012. Astazi vreau sa adaug un al 2 -lea act aditional prin care i se mai adauga persoanei o activitate si o noua suma. Cum trec in Revisal? Adun cele 2 venituri deoarece sunt activitati diferite, proiecte diferite. Pe hartie pot avea 2 acte aditionale, dar in Revisal trec venitul total de pe cele 2 acte? Va multumesc.

2. Daca am sesizat ca am gresit primul act aditional, pot face o corectie si apoi modificarea despre care am scris mai sus?

Adaugata in: Contract de munca
Alina Alina
 User  Alina Alina
a intrebat la 20 Sep. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

9 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Alina Alina la 21 Sep. 2012
Da, treceti suma finala, faceti un act aditional prin care ii modificati salariul de incadrare si treceti ultima actualizare. Practic ce apare in CIM trebuie sa apara in Revisal. Iar in CIM puteti avea un singur salariu, nu mai multe. Pe langa salariu puteti avea sporuri, adaosuri etc.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Alina Alina
 User Alina Alina
a raspuns userului Ioana Popa la 21 Sep. 2012
Contractul este nedeterminat. Trebuie sa ii adaugam persoanei 2 activitati noi, pe 2 proiecte diferite, insa vrem sa fie trecute separat, in 2 acte aditionale incheiate in aceeasi zi( fiecare proiect vrea sa aibe document propriu, ca justificare, fara a combina 2 activitati diferite pe acelasi act aditional). Se poate? de aici si intrebarea... ce salariu trec in revisal? Totalul celor 2 acte aditionale?
Va multumesc pt raspunsuri.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [2] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Alina Alina la 20 Sep. 2012
Dat fiind faptul ca aveti doua tipuri de activitati pentru un salariat incadrat cu CIM, pentru fiecare dintre ele ar trebui sa aveti contract separat, cu fisa de post separata. Daca incheiati contract per proiect atunci vorbim de contracte pe perioada determinata. Actul aditional modifica salariul de baza din CIM, asa cum spune si dna Ganea il aduce la zi. Nu puteti trece in Revisal doua salarii daca nu aveti doua contracte pentru acel salariat. Legal, puteti incheia oricat de multe CIM doriti cu acelasi salariat.

Daca CIM se incheie per proiecte atunci , odata ce s-a finalizat primul proiect incetati CIM aferent (asta in ideea ca este incheiat pe perioada determinata pentru proiect). si deschideti un CIM nou pe perioada determinata pentru proiectul nou alocat. Daca modificati suma din CIM deja existent, salariul de incadrare, treceti suma din noul act aditional, actualizata.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 20 Sep. 2012
Modificarile de baza care sunt aduse CIM-ului sunt cele de la articolul 41 din codul muncii. Nu puteti vehicula mai multe informatii pentru clauzele contractuale .
Salariul de baza este unul singur care reflecta munca prestata pe baza CIM-ului care include si atributiile din fisa postului ca parte integranta
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns userului Alina Alina la 20 Sep. 2012
Sigur, un singur venit, se cumuleaza cele doua sume
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Alina Alina
 User Alina Alina
a raspuns userului georgeta ganea la 20 Sep. 2012
pPersoana este in 2 proiecte, vrem act aditional pe fiecare proiect, NU un singur act .
Venitul reprezinta sumele de pe cele 2 acte aditionale cumulate?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 20 Sep. 2012
Actul aditional trebuie sa reflecte nivelul drepturilor actualizate. Se trece un nou salariu corespunzator activitatii pe care o presteaza. Actul aditional aduce la zi clauzele contractuale refetitoare la timp de lucru, salariu de baza, sporuri, concediu de odihna, etc.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Alina Alina
 User Alina Alina
a raspuns userului Ioana Popa la 20 Sep. 2012
Deoarece am nevoie urgent de raspunsul dvs, incerc sa fiu mai explicita.
Am intocmit un act aditional 1 in 3 sept. prin care am modificat salariul si nr de ore. Astazi, vreau sa intocmesc un alt act aditional prin care se mai adauga o activitate persoanei respective, un salariu si un alt nr de ore, dar distinct de primul act. Ce suma trec in revisal? Adun actul aditional nr 2 la primul act si trec un total?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [2] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 20 Sep. 2012
Ar trebui sa incheiati un nou contract pentru cea de-a doua activitate, daca difera ca functie, si sa operati in Revisal ca atare: contract nou cu salariul aferent. Daca este vorba de o majorare salariala atunci modificati in Revisal salariul de incadrare in acord cu actul aditional incheiat in acest scop. Daca cea de-a doua suma este spor la salariu, o puteti trece in Revisal ca atare, insa din ce spuneti dvs este o remuneratie pentru o noua activitate, caz in care recomand intocmirea unui al doilea contract si operarea lui corespunzatoare in Revisal.

Daca actul a fost semnat de ambele parti, puteti intocmi un nou act aditional prin care sa corectati situatia.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024