ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Actul aditional


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Sunt insarcinata in 8 saptamani iar peste 2 saptamani imi expira contractul incheiat pe perioada determinata, este al treilea contract succesiv si am inteles ca nu mai are voie sa-mi mai prelungeasca ori ma trimite in somaj, ori imi face definitiv. Nu am anuntat nimic de sarcina la servici tocmai pentru ca ar putea influenta decizia angajatorului. Contractul imi expira pe 30 septembrie.
Intrebarile mele sunt: Poate angajatorul sa ma dea afara daca imi face contract definitiv dupa ce am semnat actul aditional si afla de starea mea? Cand sa anunt de sarcina daca imi face contract definitiv? Ce masuri poate lua angajatorul ca nu am anuntat de sarcina mea?

Adaugata in: Contract de munca
Alina Maria
 User  Alina Maria
a intrebat la 14 Sep. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 17 Sep. 2012
Daca nu anuntati angajatorul privind starea dvs atunci acesta este exonerat de toate obligatiile ce ii revin prin prevederile OUG 96/2003. Chiar daca sunteti insarcinata si anuntati, acesta nu are obligatia sa va transforme contractul pe perioada determinata in nedeterminata si nici sa il prelungeasca. Legea nu il obliga si deci nu poate fi acuzat de discrimiare sau nerespectarea prevederilor din Codul muncii sau alte legi speciale.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 14 Sep. 2012
Ati avut contracte de munca pe perioada determinata de sine statatoare sau ati incheiat un CIM pe perioada determinata si s-a prelungit cu acte aditionale? Este foarte important acest aspect pentru ca un CIM incheiat pe perioada determinata de timp poate fi prelungit de mai multe ori, mai mult de trei, in interiorul celor 36 de luni sau pana la reluarea activitatii de titular, caz in care sunteti in aceasta situatie. Daca de fiecare data vi s-a incheiat CIM pe perioada determinata de timp, da, nu se pot incheia mai mult de 3 contracte succesive. Recomandarea mea este sa nu anuntati deja angajatorul de starea dumneavoastra, vedeti ce intentii are cu dumneavoastra pe mai departe. Un contract de munca pe perioada nedeterminata v-ar fi foarte util sa puteti beneficia pe mai departe de concediu de maternitate, crestere copil. Angajatorul, ulterior, nu poate decat sa respecte OUG96 din 2003 privind starea dvs.
Caz in care va inceteaza de drept contractul va puteti inscrie la somaj daca aveti 12 luni de stagiu de cotizare la somaj in ultimele 24 de luni si indemnizatia se suspenda pe perioada in carte veti fi in concediu de maternitate si ulterior in crestere copil.
Nu va faceti griji de reactia angajatorului la anuntarea in scris a starii de graviditate, caz in care va mentine in activitate.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024