ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


Actul aditional nesemnat de angajat are valoare juridica?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Va rog din suflet sa ma sfatuiti si pe mine referitor la urmatoarea situatie:

Astazi am aflat ca datorez o suma foarte mare de bani companiei pentru care lucrez.
Mentionez ca lucrez ca si trainer la o companie din BV care pentru interes de serviciu m a detasat la SB incepand cu luna martie ac. In acest timp am primit diurna corespunzatoare, si anume 32.5 ron/zi. Astazi am aflat fara sa fiu instiintata in prealabil si fara sa semnez vreun act aditional ca locul meu de munca este incepand cu luna aprilie in Sibiu si in consecinta, trebuie sa restitui toata diurna primita pana astazi!

Este legal asa ceva? Nu ar fi trebuit sa mi fie adus la cunostinta acest fapt si mai ales, sa semnez un act additional de relocare? Din cate stiu, sunt oferite si 2 zile libere ptr acest lucru. Va rog tare mult sa ma ajutati caci Luni trebuie sa depun banii la administrativ.

Va multumesc anticipat!

Diana Pm
 User  Diana Pm
a intrebat la 17 Iul. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 17 Iul. 2014
Numai daca este vorba e o modificare a locului muncii pentru protejarea salariatului, masura poate fi dispusa unilaterla. Altfel modificarea locului de munca din contract nu se poate face permanent fara un act aditional la baza, fara acordul salariatului. In ambele cazuri este insa nevoie de un document justificati, decizie sau act aditional. Cat despre suma datorata, atat timp cat ati fost detasata in Sibiu angajatorul are obligatia legala sa acorde diurna cuvenita si sa suporte cheltuielile de transport si cazare. Iar modificarea locului de munca prin detasare sau delegare se poate face doar pe perioada temporara de timp, nu permanent. Exista o perioada initiala de delegare / detasare care poate fi apoi prelungita cu acordul salariatului.

Referitor la cele 2 zile acordate, daca semnati un astfel de document si va relocati, acordarea unor zile libere in acest scop are la baza exclusiv decizia angajatorului. Legal nu exista o prevedere in acest sens.

Depuneti o plangere la ITM si cereti un control, masura este una abuziva si incalca legea.


Alte intrebari despre Contract de munca