ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Angajare persoana cu pensie de handicap grad 3


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!
Am urmatoarea speta:unei persoane i-am intocmit actele de angajare cu data de 02.09.2014. In data de 02.09.2014, in urma unei discutii cu d-na respectiva , am aflat ca are pensie de handicap grad 3 si poate munci doar 4 ore pe zi.
Intrebarea mea este: pot modifica Revisalul prin act aditional intocmit cu data de 02.09.2014 privind modificarea salariului, a normei de lucru? Are dreptul sa munceasca in schimb de noapte? Cum calculez dreptul la concediu de odihna? Cum calculez la cate tichete de masa are voie: unul la doua zile sau unul pe zi?
Multumesc anticipat pentru raspunsul dumneavoastra.

Adaugata in: Contract de munca
Cosmina Mezei
 User  Cosmina Mezei
a intrebat la 02 Sep. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 02 Sep. 2014
Nu exista pensie de handicap, ci indemnizatie de handicap. Nu le confundati. Pensia este eventual de invaliditate, dar in acelasi timp persoana poate beneficia si de indemnizatie pentru handicap.

Puteti sa ii modificati norma prin act aditional, da, si sa operati modificarea in Revisal. Poate munci noaptea numai daca in urma examentului medical obligatoriu se stabileste ca este apt sa lucreze in acest regim. Concediul de odihna este acelasi ca in cazul oricarui alt salariat cu norma intreaga. El are dreptul la minim 20 de zile de CO anual, raportat la timpul efectiv lucrat (in numar de zile / luni si nu in functie de norma de lucru).

Tichetele de masa se acorda pentru numarul de zile in care salariatul se afla in unitate si desfasoara activitate, nu sunt influentate de norma in mod normal, si legal de altfel.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024