ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Angajat cu contract de munca pe perioada determinata


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Sunt angajat cu contract de munca pe perioada determinata. Acum doua luni si jumatate am fost operat de hernie de disc si sunt in concediu medical. Astazi am primit nota de lichidare si nu stiu cum sa procedez mai departe. Daca am contract cu perioada determinata, acesta nu se suspenda pe perioada cat sunt in concediu medical? Daca nu, va rog sa-mi dati o solutie pentru ca nu stiu cum sa procedez mai departe.

Adaugata in: Contract de munca
Rosioara Sorin
 User  Rosioara Sorin
a intrebat la 28 Sep. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns userului la 28 Sep. 2012
Art. 32 din OUG 158 DIN 2005

(1) in cazul in care, potrivit legii, angajatorul isi suspenda temporar activitatea sau activitatea acestuia inceteaza prin: divizare ori fuziune, dizolvare, reorganizare, lichidare, reorganizare judiciara, lichidare judiciara, faliment sau prin orice alta modalitate prevazuta de lege, drepturile prevazute la art. 2 alin. (1), care s-au nascut anterior ivirii acestor situatii, se achita din bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate de catre casele de asigurari de sanatate.

(2) Prevederile alin. (1) se aplica si in situatia in care a expirat termenul pentru care a fost incheiat contractul individual de munca...
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 28 Sep. 2012
Concediul medical reprezinta cauza de suspendare de drept, insa acest lucru nu impiedica incetarea contractului incheiat pe perioada determinata. Contractul de munca incheiat pe perioada determinata expira de drept chiar si pe perioada concediului medical. Acest lucru este prevazut in Codul muncii republicat. Nu prea aveti ce face in privinta contractului pentru ca angajatorul nu are obligatia de a-l prelungi. Daca indepliniti conditiile stagiului minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 puteti depune dosarul pentru somaj, acest tip de incetare va permite sa beneficiati de dreptul la indemnizatie de somaj, in conditiile legii.

Art. - Codul muncii
(5) De fiecare data cand in timpul perioadei de suspendare a contractului intervine o cauza de incetare de drept a contractului individual de munca, cauza de incetare de drept prevaleaza.
(6) In cazul suspendarii contractului individual de munca se suspenda toate termenele care au legatura cu incheierea, modificarea, executarea sau incetarea contractului individual de munca, cu exceptia situatiilor in care contractul individual de munca inceteaza de drept.

Alte intrebari despre Contract de munca

Expertii nostri
violeta Georgescu
adriana iancu Viviana Serni Ioana Popa George Andreescu G Stancu Radu Anton
TOP RASPUNSURI 2024