ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Angajatorul este obligat la reincadrea salariatei din concediu de crestere copil


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua
Angajatorul este obligat prin lege sa o reprimeasca pe o salariata care vine din concediul crestere copil dupa 3 ani?Salariatei i s-a desfintat postul de contabil sef,acest post transferandu-se la o alta subunitate din al oras al firmei;in momentul in care a anuntat ca va merge in concediul de maternitate s-a angajat o alta persoana ,cu contract pe durata nedeterminata,deoarce aceasta persoana n-a venit pe postul fostei colege,avand in vedere transferul postului.La contabilitate au fost si sunt si in prezent 2 persoane,nefiind necesar angajarea altei persoane.
Multumesc

Daniela Rus
 User  Daniela Rus
a intrebat la 10 Apr. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 10 Apr. 2015
Este gresita si chiar ilegala o astfel de procedura. Salariata aflata in concediu si cea insarcinata nu pot fi concediate in orice conditii, ci numai daca apare un faliment, reorganizarea judiciara sau dizolvarea angajatorului in conditiile legii. Dupa revenirea din CIC angajatorul este obligat sa o primeasca pe acelasi post si cu salariul la zi timp de 6 luni de la revenirea in unitate. Exceptie fac doar situatiile in care a beneficiat deja de aceasta forma de protectie in baza OUG 111/2010 sau daca apare una din circumstantele descrise mai sus. Este ilegal ce a facut angajatorul si daca salariata va merge in instanta va avea castig de cauza.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024