ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

anulare act


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am fost angajat in functia de sef serviciu la RTFC Timisoara, SNTFC CFR Calatori SA...la data de 18.06.2011 am fost pus la dispozitia societatii,deoarece sociatatea mama a desfiintat Sucursala RTFC Timiosara din motive de reorganizare si s-a infiintat Sucursala RTFC Banat-Oltenia.In aceiasi data am fost numit inginer I in cadrul serviciului respectiv...intrebarea mea este: cat de legal s-a procedat la retrogradarea mea din functie,din moment ce s-a desfiintat o sucursala si a fost infiintata alta?
Ce modalitate de atac am impotriva acestei hotarari?
Va multumesc anticipat.

Adaugata in: Contract de munca
Traian Smultea
 User  Traian Smultea
a intrebat la 19 Oct. 2011
Timpul de munca si Programul de lucru: 7 Studii de caz pentru 2021
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Timpul de munca si Programul de lucru: 7 Studii de caz pentru 2021"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Traian Smultea
 User Traian Smultea
a raspuns userului traian smultea la 20 Oct. 2011
speta este foarte delicata...postul nu s-a desfiintat,a fost numita pe perioada de proba o alta persoana , pentru noua sucursala,eu am semnat actul aditional cu obiectiuni"ma voi adresa instantelor de judecata"....dar nu stiu ce sanse am din moment ce deciziile se fac de societatea mama,dar la recomandarea directorului de sucursala...noua sucursala si-a schimbat de fapt numai denumirea prin actele de radiere si infiintareRTFC TIMISOARA s-a radiat si s-a infiintat RTFC BANAT-OLTENIA
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Traian Smultea
 User Traian Smultea
a raspuns userului Viviana Serni la 20 Oct. 2011
va multumesc din suflet...o zi minunata
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Viviana Serni
 Expert Viviana Serni
a raspuns la intrebare la 19 Oct. 2011
Daca s-a desfiintat sucursala, este posibil sa vi se fi desfiintat postul.
Daca ati fost numit inginer la noua sucursala, probabil ca postul de sef serviciu la noua sucursala era ocupat deja la momentul la care sucursala Timisoara s-a desfiintat.

Nu cred ca este vorba despre o retrogadare in sensul legii, sanctiune care opereaza in cazul unei cercetari disciplinare, ceea ce nu priveste speta ce va priveste in mod direct.

Desfiin??area postului de sef serviciu de??inut de dumneavoastra anterior trebuie sa se reflecte in acele m??suri de reorganizare a activit????ii societ????ii ??n vederea reducerii costurilor ??i a unei mai bune organiz??ri ??i coordon??ri a activit????ii.
Aceste motive trebuie s?? aib?? un con??inut efectiv o cauz?? real?? ??i serioas?? dintre cele prev??zute de art. 65 alin. 1 din Codul muncii, ??i anume: dificult????i economice, transform??ri tehnologice sau reorganiz??ri ale activit????ii.

Va recomand sa solicitati informatii la departamentul de resurse umane - personal din cadrul societatii mama.

Societatea mama poate sa faca singura angajarile sau poate mandata prin delegare de competenta sucursala sa angajeze salariati in functiile de nevoile sale. Contractele individuale de munca se incheie insa tot pe numele societatii mama avand in vedere ca sucursalele nu au personalitate juridica.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2021