ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Asistent personal


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!

Am urmatoarea situatie:
Este vorba despre un minor in varsta de 13 ani, care este incadrat in grad de handicap GRAV CU ASISTENT PERSONAL; (conform certificatului emis in acest sens); mama minorului a fost incadrata la Primaria de domiciliu ca asistent personal al acesteia pana la data de 15.09.2010, cand Primaria a decis, unilateral, incetarea contractului de munca conform art.65 din Codul muncii, pe motiv ca minora cu handicap grav nu mai necesita asistent personal, fiind eleva la Scoala de ambliopi Timisoara. (De mentionat si faptul ca pe perioada vacantei minora locuieste cu familia).
Cum trebuie procedat pt repunerea in drepturi, de la data desfacerii C.I.M., (personal, consider, ca acest lucru s-a facut in mod abuziv), si daca in acest caz se aplica si prev. art.60 alin.(1), lit. f)?
Astept cu interes raspunsul dvs.!

Cu multumiri,
N.C.

Nicu Grigore
 User  Nicu Grigore
a intrebat la 09 Apr. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 10 Apr. 2013
Art. 65 inseamna desfiintarea postului. La momentul respectiv, singurul lucru care se putea face era contestarea deciziei de incetare. Incercati din nou la Primarie o reincadrare.

Nu vad de ce s-ar aplica art. 60 alin. (1) f) din Cod, pentru ca mama in cauza nu era in concediu crestere si ingrijire copil de pana la 7 ani, ci incadrata cu contract de munca drept asistent personal. Un astfel de concediu inseamna suspendarea contractului de munca, cat si plata unei indemnizatii de crestere copil, si nicidecum derularea activiatii ca asistent personal pentru respectivul copil.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024