ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Care este solutia pentru un salariat cu contract de munca perioada determinata aflat in concediu fara salariu?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Cum procedez in cazul in care am un salariat cu contract de munca perioada determinata pana pe data de 28.01.2013 si vreau sa-i prelungesc contractul dar el se afla in concediu fara salariu pana in februarie 2013 deci are contractul suspendat.

Dana Ion-racoreanu
 User  Dana Ion-racoreanu
a intrebat la 28 Ian. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 28 Ian. 2013
Nu aveti cum sa prelungiti contractul acum pentru ca este suspendat in urma acordarii CFP, iar asupra contractului suspendat nu se pot opera modificari. O solutie ar fi fost ca el sa revina la cerere din CFP, mai devreme, sa ii incheiati actul aditional, apoi sa intre din nou in CFP, pe baza unei noi cereri. Un pic peste mana, pentru ca legea prevede ca odata cu suspendarea CIM se suspenda toate termenele care au legatura cu modificarea, incetarea sau executarea CIM, cu exceptia cauzurilor in care intervine o clauza de incetare de drept. Deci practic singurul lucru pe care il puteti face este sa incetati contractul in timpul CFP. Odata cu incetarea contractului va incetat si CFP, ii puteti incheia un nou CIM, apoi poate solicita in continuare CFP daca doreste sa se intoarca.

Art. 49 - Codul muncii republicat
(6) In cazul suspendarii contractului individual de munca se suspenda toate termenele care au legatura cu incheierea, modificarea, executarea sau incetarea contractului individual de munca, cu exceptia situatiilor in care contractul individual de munca inceteaza de drept.


Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 28 Ian. 2013
Cel tarziu astazi trebuie sa-i faceti act aditional de prelungire a contractului. Concediul fara plata luat peste termenul la care expira contractul, este cauza de suspedare si in astfel de cazuri CIM inceteaza la data pentru care a fost incheiat
art 49 din codul muncii republicat
5) De fiecare data cand in timpul perioadei de suspendare a contractului intervine o cauza de incetare de drept a contractului individual de munca, cauza de incetare de drept prevaleaza.
Cioncediul fara plata putea fi acordat cel mult pana la data expirarii cintractului.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024