ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Care sunt actele pentru lucratorii care lucreaza in strainatate


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,


Va rog sa imi spuneti care sunt actele necesare care trebuie intocmite pentru salariatii care se deplaseaza in strainatate (UE sau Non UE) pentru reparatii utilaje. Mentionez ca durata deplasarii poate varia intre 2-3 zile si cateva saptamani.
Multumesc.

Adaugata in: Contract de munca
Elena Anca
 User  Elena Anca
a intrebat la 09 Nov. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns userului Elena Anca la 13 Nov. 2015
Nu, cred ca este suficient sa treceti, ca salariatul respectiv, se va deplasa in strainatate periodic pentru executarea sarcinilor de serviciu.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Elena Anca
 User Elena Anca
a raspuns userului adriana iancu la 12 Nov. 2015
Multumesc pentru raspuns. Dar fac act aditional mereu, chiar si pentru 2 zile de lucru in strainatate? Nu i se schimba modeda in care este platit, modalitatea de plata.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 11 Nov. 2015
Pe durata delegarii angajatorul are obligatia sa acorde salariatului cheltuielile de transport si cazare, precum si o indemnizatie de delegare, in conditiile prevazute de contractul colectiv de munca aplicabil sau de contractul individual de munca.
Conform art. 18 alin 1 din Codul muncii , angajatorul are obligatia de a-i comunica in timp util, inainte de plecare, informatiile prevazute la art. 17 alin. 3 in cazul in care salariatul, urmeaza sa isi desfasoare activitatea in strainatate.
Pe langa informare, angajatorul va incheia cu salariatul respectiv un act aditional la contractul individual de munca al acestuia din urma in care se vor stabili cel putin urmatoarele: durata perioadei de munca ce urmeaza sa fie prestata in strainatate, moneda in care vor fi platite drepturile salariale, precum si modalitatile de plata, prestatiile in bani si/sau in natura aferente desfasurarii activitatii in strainatate, in conformitate cu dispozitiile art. 18 alin. 1 din Codul muncii. Modificarea contractului fara intocmirea unui act aditional duce la concluzia ca este vorba de o modificare unilaterala impusa de angajator si deci, nelegala.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024