ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Ce drepturi salariale avem?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara. Lucrez la o firma particulara care are mai multe magazine deschise (puncte de lucru) si care are foarte mari datorii catre furnizori (vorbim de miliarde lei vechi). Suntem cu salariile in urma, de asemenea nu am luat concediul pe anul acesta si nici anul trecut nu am avut concediu de odihna; de asemenea, de cand s-a deschis magazinul ni s-a oprit lunar garantie (sunt trei ani). Am inteles ca punctul de lucru la care lucrez vor sa-l inchida. Ce putem face sa ne recuperam salariile, banii pe concediu si garantia? Noi, angajatele, vrem sa ne inscriem la masa credala dar nu stim ce pasi trebuie sa urmam; va rugam sa ne ajutati. Daca vom semna incheierea contractului de munca cu acordul partilor, vom mai avea castig de cauza in instanta? Sau trebuie sa ne dam demisiile cu art 79, alin. 3 si art. 79 alin. 8 din legea 53/2003 privind Codul Muncii? In ce conditii beneficiem de somaj?

Adaugata in: Contract de munca
Stefania-vasilica Goe
 User  Stefania-vasilica Goe
a intrebat la 28 Aug. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 29 Aug. 2012
Acordul partilor, de asemena, nu va da dreptul la indemnizatie de somaj.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 29 Aug. 2012
Ca salariat nu trebuie sa va inscrieti la masa credala, restantele salariale ar trebui sa fie inregistrate automat pe lista de datorii de catre lichidator. La masa credala de regula se inscrie compania care doreste intrarea in insovlenta. Verificati insa cu angajatorul daca a fost declarat sau nu in insolventa.

Salariile neachitate se pot recupera numai in instanta, luati legatura cu un avocat in dreptul muncii pentru procedura si pasii de urmat.

Daca va dati demisia nu puteti beneficia de somaj, motivul unei astfel de incetari se considera ca fiind unul imputabil salariatului, caz in care dreptul la somaj se pierde. Numai in cazul concedierii pe motive neimputabile salariatului acesta ar putea beneficia de somaj, daca indemplineste conditia stagiului minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024