ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Ce fel de contract se incheie pentru prestare servicii?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua! Avem nevoie de o persoana specializata care sa faca inspectie la un utilaj. Activitatea ar dura intre 1 si 3 zile.
Se poate face un contract de prestari servicii (civil) cu persoana respectiva, avand in vedere ca aceasta nu este inregistrata ca pfa? Sau in ce fel putem inregistra si plati aceasta persoana astfel incat sa fim in conformitate cu legislatia?
Multumesc frumos!

Adaugata in: Contract de munca
Nicolae Ina
 User  Nicolae Ina
a intrebat la 09 Iun. 2016
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 09 Iun. 2016
Cu o persoana fizica, care nu este inregistrata fiscal si care desfasoara activitate de prestare servicii (activitatea desfasurata nu se poate incadra ca fiind o activitate independenta), se incheie contract potrivit Codului civil.
Aceste venituri sunt tratate de noul Cod fiscal drept "alte venituri" si impozitate conform art. 114 alin. 2 lit. g din Codul fiscal si pct. 34 alin. 2 din Normele metodologice de aplicare. In categoria "alte venituri" sunt cuprinse veniturile realizate de contribuabilii care nu sunt inregistrati fiscal potrivit legislatiei in materie si care desfasoara activitati de productie, comert, prestari de servicii, profesii liberale, din drepturi de proprietate intelectuala, precum si venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura, fara a avea caracter de continuitate.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024