ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Ce pot face dupa terminarea medicalului ???


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Ma numesc George si in urma cu 14 luni am fost diagnosticat cu neoplasm malign , urmand sa fac un tratament cu citostatice . Angajatorul , ma anuntat , voalat , ca postul meu nu mai figureaza desi respectivul angajator plateste inca medicalul meu ! Ce pot face eu in acest caz , atata timp mai am 2 luni de concediu medical , iar la terminarea acestuia nu ma pot intoarce la serviciu , atata timp cat postul nu mai exista ???? Ce ma sfatuiti ? Sau ce pasi ar trebui sa urmez ? Si ultima doleanta , in cazul diagnosticului meu , cat medical , legal , mai pot beneficia ??? Cu stima , George .

George Neacsu
 User  George Neacsu
a intrebat la 18 Nov. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
George Neacsu
 User George Neacsu
a raspuns userului adriana iancu la 20 Nov. 2014








Va multumesc pentru raspuns DAR alta era problema sa spun asa ! Eu voi termina acest medical sa zic in Februarie 2015 , la serviciu postul meu nu mai exista , sa defintat, deci eu dupa acest medical ce variante am ? Imi pot da demisia dupa terminarea medicalului de comun acord ? asta nu inteleg eu ! Cu stima , George N.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 20 Nov. 2014
Pe durata concediului medical angajatorii nu pot dispune concedierea.Trebuie sa va intoarceti la serviciu, contractul dumneavoastra nu a incetat.Angajatorul va poate concedia ca urmare a desfiintarii locului de munca , doar daca desfiintarea este efectiva si are o cauza reala si serioasa. Aceasta concediere impune si respectarea unei anumite proceduri prevazuta de Codul muncii, angajatorul avand obligatia de a acorda salariatului concediat un termen de preavizde minim 20 de zile lucratoare.
Puteti sa luati in calcul pensia de invaliditate.
Incadrarea in unul din gradele de invaliditate se face in urma unei expertize medicale efectuate de medicul specializat in expertiza medicala a capacitatii de munca ca urmare a cererii si documentelor depuse de dumneavoastra . Cererea pentru expertiza medicala si actele doveditoare le puteti depune la Cabinetul de Expertiza Medicala a Capacitatii de Munca din cadrul Casei Teritoriale de Pensii in raza careia aveti domiciliul.

Art. 13. OUG 158/2005
(1) Durata de acordare a indemnizaţiei pentru incapacitate temporar? de munc? este de cel mult 183 de zile ?n interval de un an, socotit? din prima zi de ?mboln?vire.
...
(3) Durata de acordare a concediului şi a indemnizaţiei pentru incapacitate temporar? de munc? este mai mare ?n cazul unor boli speciale şi se diferenţiaz? dup? cum urmeaz?:
----
b) un an, cu drept de prelungire p?n? la un an şi 6 luni de c?tre medicul expert al asigur?rilor sociale, ?n intervalul ultimilor 2 ani, pentru tuberculoz? meningeal?, peritoneal? şi urogenital?, inclusiv a glandelor suprarenale, pentru SIDA şi neoplazii, ?n funcţie de stadiul bolii;

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024