ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

ce trebuie sa fac?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
Am beneficiat de concediul de crestere a copilului 3 ani de zile si pe 20 martie 2012 s-a incheiat. Firma unde am lucrat inainte nu mai are activitate si nici sediu social, dar nici nu este inchisa.La inceput angajatorul nu a vrut sa-mi faca nici un act, apoi s-a razgandit si a zis ca ma ajuta! La ce nu stiu ca el sustine ca nu mai are contabil cine sa faca acte, ca nu mai are stampila, ca nu stie sa umble in programul Revisal si tot asa....Mentionez ca pe 21 martie 2012 am fost la noua lui firma care este la aceeasi adresa cu firma veche cu demisia, dar nu l-am gasit si mi-a transmis prin angajata lui sa trimit orice corespondenta prin posta. In aceeasi zi am trimis-o prin posta cu confirmare de primire si el sustine ca nu a primit nimic. Am fost si la posta si mi-au spus ca nu l-au gasit si trebuie sa mai astept ca este la oficiul cel mai apropiat de sediul firmei si daca nu se ridica in 10 zile o voi primi inapoi. Ce pot sa fac in aceasta situatie in care eu apar ca si angajata la firma respectiva, el nu face nimic ca sa-mi inceteze contractul de munca, iar eu nu ma pot angaja nicaieri cu program normal de 8 ore? Mi-a spus ca si daca depun plangere la ITM nu-l intereseaza ca la cate are una in plus nu mai conteaza!

Adaugata in: Contract de munca
Carmen Tagorean
 User  Carmen Tagorean
a intrebat la 10 Apr. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

5 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului georgeta ganea la 10 Apr. 2012
Nu reiese din speta ca salariata ar intentiona sa isi dea demisia. In cazul de fata angajatorul este cel care trebuie sa dispuna incetarea CIM.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 10 Apr. 2012
Atentie! ca la incetarea raportului de munca in baza demisiei cum intentionati dumneavoastra sa faceti nu puteti beneficia de somaj. Cel mai bine este ca firma sa va restructureze postul si sa va concedieze, mai binezis sa va inceteze contractul individual de munca cu art 65 alineatul 1 din codul muncii republicat
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Carmen Tagorean la 10 Apr. 2012
Nu puteti sa vi-l incetati singura, trebuia sa vi-l inceteze compania in momentul incetarii activitatii. Solicitati angajatorului, in scris, decizia de incetare, copie Revisal si adeverinta vechime. In urma cererii scrise angajatorul este obligat sa elibereze aceste documente. Daca situatia se taraganeaza continuati cu sesizarea ITM pentru un control si pentru a forta angajatorul sa va dea acest document. Inteleg totusi ca angajatorul a accepta sa va dea aceste documente, asa ca incercati intai varianta cu cerera scrisa. Si daca nu obtineti rezultate, mergeti catre Inspectorat.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Carmen Tagorean
 User Carmen Tagorean
a raspuns userului Ioana Popa la 10 Apr. 2012
Multumesc pentru raspuns, dar tocmai asta este problema mea ca nu stiu cum pot inceta raportul de munca la ITM si fara acte completate de firma unde ai prestat in ultimul an nu poti beneficia de somaj. Mi-am luat toate actele de la somaj care trebuie intocmite si am nevoie de adeverinta de la firma pe ultimul an lucrat + decizie de incetare a contractului de munca inregistrat la Revisal. Eu am intrebat la ghiseul Revisal si mi-i s-a spus ca doar firma poate face incetarea contractului de munca!!!!
Stiti dumneavoastra cum pot sa-mi incetez singura contractul de munca?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 10 Apr. 2012
Angajatorul ar fi putut inceta contractul de munca in cazul in care firma anterioara a fost dizolvata. Insa ar fi trebuit sa fiti instiintata privind acest demers si sa primiti o decizie referitoare la incetarea raportului de munca pe motivul dizolvarii sau falimentului. Daca angajatorul si-a deschis o noua firma cu acelasi sediu social nu insemna ca firma anterioara mai activeaza.

Va puteti angajata in alta parte cu contract de munca, fie el si de 8 ore, legea nu impiedica acest lucru, din contra. Prin prisma prevederilor din noul Cod al muncii o persoana poate semna mai multe contracte de munca, cu mai multi angajatori, neexistand limitari in privinta normei de lucru - nu impune legea sa aveti numai un contract cu 8 ore. Sigur, e bine sa fie evitate suprasolicitarile fizice si psihice, insa daca o persoana poate duce doua contracte a cate 8 ore la doi angajatori, legea nu il impiedica sa faca acest lucru.

Art. 35
1 Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea.

Chiar daca pe el nu il intereseaza insa, sfatul meu este sa mergeti la ITM pentru a putea inceta raportul de munca si eventual sa beneficiati de somaj pana reusit sa va reangajati.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024