ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


CIC - suspendare contract de munca


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Daca initial mama intra prima in CIC, intrerupe o luna pentru ca tatal sa efectueze luna obligatorie, mamei i se suspenda contractul de 2 ori?

Adaugata in: Contract de munca Cic
Ioana Mihai
 User  Ioana Mihai
a intrebat la 15 Iun. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

5 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului georgeta ganea la 18 Iun. 2012
Concluzia ar fi ca mama se va afla la locul de munca pe durata acordarii concediului de 1 luna tatalui, in speta de fata.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului georgeta ganea la 18 Iun. 2012
mama poate reveni la locul de munca timp de o luna de zile dupa efectuarea concediului de maternitate, nu o obliga legea sa intre imediat in concediu crestere copil. Totodata, ea poate solicita incetarea concediului si reveni la locul de munca mai devreme cu o luna fata de limita stabilita initial. legea nu ii interzice acest lucru. Caz in care mama este acoperita. Acordarea acelei luni conform art. 11 din OUG 111/2010 se face numai prin incetarea concediului de catre mama, ele nu se pot acorda simultan. Tocmai de aceea am spus ca mama poate reveni mai devreme astfel incat tatal sa poata intra in acea luna de concediu. Mama/ tatal poate beneficia de concediu acordat pana la 1 an si 11 luni ai copilului, iar celalalt parinte poate lua luna la care face referirei ordonanta. Altfel, ea se va pierde, impreuna cu indemnizatia aferenta, se scade din totalul concediului. Insa prevederea se aplica numai daca ambii parinti indeplinesc conditiile de acordare a concediului. Este usor de pus in practiva, insa data fiind noutatea prevederii, unii angajatori din pacate se complica.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 16 Iun. 2012
Pe perioada cat tatal beneficiaza de indemnizatie si concediu pentru crestere copil, mama nu are acoperita acea luna pentru a-i merge mai departe asigurarile pentru pensie, somaj etc. In aceste conditii ar trebui sa reia activitatea pentru luna respectiva si ulterior sa ceara din nou suspendarea CIM pentru CCC. E destul de anevois de pus in practica .dar asta e....
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [1]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 15 Iun. 2012
Nu este necesar sa intrerupa concediul. Ea poate solicita revenirea la lucru, cu o luna mai devreme fata de termenul stabilit initial, iar ultima luna va fi acordata, pe baza unei cereri, tatalui. Acest lucru este valabil insa numai daca ambii parinti indeplinesc conditiile de acordare a concediului pentru crestere copil prevazute in OUG 111/2010. La fel, exista si varianta in care tatal poate beneficia de prima luna de concediu, dupa finalizarea concediului de lauzie de catre mama, iar restul concediului sa fie efectuat de catre mama.

Suspendarea nu poate fi intrerupta, ci doar incetata, la cererea salariatului sau salariatei in cauza.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 15 Iun. 2012
Da. Trebuie sa faca cerere de reluare a activitatii pentru o luina cat tatal beneficiaza de indem,nizatie, apoi dupa expirarea lunii sa solicite din nou CCC.

Alte intrebari despre Contract de munca