ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

C.I.M.


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Sunt angajat de 17 ani intr-o companie ,cu CIM pe perioada nedeterminata. Va prezint un articol din noul CCM 2012-2013, in care cred ca se incalca codul muncii.
1 Incheierea CIM se va face pe perioada nedeterminata in forma scrisa,de catre cel care angajeaza, cu asigurarea drepturilor din CCM numai pe criteriul aptitudinilor si competentei profesionale si in baza certificatului medical.
2 CIM se poate incheia si pe perioada determinata functie de necesitatile din anumite locuri de munca, cu respectarea legislatiei in vigoare.
Prevederile alin. 2 se aplica tuturor categoriilor de salariati, atat acelor care au calitatea de angajati ai compania X cu contract de munca pe perioada nedeterminata ,cat si noilor angajati.
CONSTAT URMATOARELE:
Prin prevederile alin.2 se doreste pentru toti salariatii modificarea CIM din perioada nedeterminata in perioada determinata.
Va rog sa-mi spuneti daca cele prezentate incalca legislatia in vigoare, si ce ar putea sa mi-se intample daca refuz semnarea unui act aditional la CIM urmare a acestei anomalii ?

Adaugata in: Contract de munca
Lascar Nicu
 User  Lascar Nicu
a intrebat la 04 Ian. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 04 Ian. 2012
Contractul de munca pe perioada nedeterminata nu poate fi transformat in contract pe perioada determinata, legea nu permite acest lucru.

Din articolul mentionat de dvs deduc ca insitutia in cadrul careia lucrati poate incheia, pe langa CIM pe perioada nedeterminata, si un CIM pe perioada determinata, daca intervin anumite lucrari sau proiecte ce necesita intocmirea unui astfel de contract. O asftel de prevedere respecta Codul Muncii dat fiind faptul ca acesta din urma permite realizarea unui cumul de functii.

Sfatul meu ar fi sa lamuriti continutul si semnificatia acestui articol si cu angajatorul dvs, inainte de a trage concluzii.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024