ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

CIM cu timp partial 40 ore/luna


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
Am încheiat un CIM cu timp parțial cu 40 ore/lună, repartizate inegal. În contract trec că angajatul îți desfășoară activitatea și sâmbăta. În acest caz cum se acordă timpul liber pentru orele lucrate sâmbătă? Trebuie să plătesc orele suplimentare dublu și trebuie să acord spor pentru lucrul în weekend?
În siruația în care trec că programul se desfășoară inegal sunt obligat să trec și programul de lucru concret (ex. joi vineri 08.00-12.00, sâmbătă 10.00-12.00)?

Acsinescu Viorel
 User  Acsinescu Viorel
a intrebat la 06 Apr. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Acsinescu Viorel
 User Acsinescu Viorel
a raspuns la intrebare la 07 Apr. 2015
Problema nu este de muncă suplimentară. Este corect de exemplu să trec ?n contract, la programul de lucru, că lucrează de marți p?nă s?mbătă și are liber duminică și luni? ?n acest caz ?i mai acord sporul de weekend?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Camelia Aniculesei
 User Camelia Aniculesei
a raspuns userului Ioana Popa la 07 Apr. 2015
Buna ziua! Am si eu o problema asemanatoare. Salariat cu timp partial, lucreaza uneori si in week-end, primescte spor de week-end si cand am avut control de la ITM au spus ca nu poate sa lucreze mai mult de 5 zile intr-o saptamana. Intrebarea mea este cum pot sa-l pontez in asa fel incat sa nu depaseasca 5 zile lucrate intr-o saptamana, sa lucreze si in week-end, sa-i acord si 2 zile consecutiv liber si sa-i iasa si nr. de ore din luna? Am incercat dar mie nu-mi iese. Va rog sa ma ajutati cu un sfat.Multumesc!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 06 Apr. 2015
Pentru angajatii cu timp partial munca suplimentara este interzisa iar acest lucru trebuie sa apara in contract. Daca nu este mentionat acest element, atunci contractul se considera incheiat cu norma intreaga si tratat ca atare. Zilele de weekend lucrate nu sunt tratate ca munca suplimentara. Pentru ele angajatul are dreptul la un spor de weekend stabilit prin CCM sau CIM si i se va asigura repausul saptamanal in alte doua zile consecutive din saptamana.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024