ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

CIM determinat transformat in CIM nedeterminat


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am un CIM determinat valabil pana in data de 09.10.2013. In situatia in care vreau sa incetez acest CIM, astfel incat sa fac un altul in varianta nedeterminata, inteleg ca trebuie sa inregistrez incetarea lui in data de 10.10.2013 si incheierea unuia nou, nedeterminat, in aceeasi zi cu incepere din 11.10.2013. De aici rezulta ca ziua de 10.10.2013 este o zi in care salariatul nu poate fi platit. Este corect rationamentul meu ?
In afara de act aditional de modificarea a CIM determinat in CIM nedeterminat, mai exista vreo varianta prin care sa evit aceasta zi in care salariatul este neplatit ?
Daca as face o incetare, cu acordul partilor, pentru ziua de 5.10.2013 (sambata) astfel incta ultima zi lucrata sa fie vineri, si tot sambata sa fac inregistrarea in revisal pentru noul contract, cu incepere de luni 07.10.2013, ar fi ok ?

Va multumesc pentru raspunsuri.

Adaugata in: Contract de munca
Iulian Niculae
 User  Iulian Niculae
a intrebat la 03 Oct. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

5 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Iulian Niculae la 04 Oct. 2013
Actul aditional modifica ceea ce scrie acum in CIM, nu vad de ce nu ar fi ok. Posibil sa nu ii fie oarte clar care este de fapt rolul unui act aditional.

Cu multa placere si mult succes!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Iulian Niculae
 User Iulian Niculae
a raspuns userului Ioana Popa la 04 Oct. 2013
Actul aditional imi este foarte clar. Salariatul insa, doreste un CIM in care sa nu mai apara "perioada determinata" ... Ii voi aduce la cunostinta variantele posibile de prelungire a contractului si il las sa aleaga.
Va multumesc pentru tot. O zi buna.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Iulian Niculae la 04 Oct. 2013
De ce nu puteti sa il operati? Cred ca dvs incercati sa mai inregistrati odata acelasi salariat, procedura gresita in urma careia este normal ca programul sa va transmita ca exisa un alt CNP. Puteti sa o luati si altfel: angajatul are dreptul la cumul de functii la acelasi angajator, ceea ce inseamna ca ii puteti incheia mai multe contracte care sa se deruleze simultan.

Astfel ca, in momentul in care operati in Revisal CIM nou, selectati Contracte - Inregistrare - Lista salariati, apoi selectati salariatul in cauza si operati noul CIM.

De ce tineti neaparat sa incetati cu acordul partilor CIM pe perioada determinata nu mi-este clar, cand v-am oferit varianta cea mai simpla: incheiati act aditional de prelungire cat CIM este inca activa, iar actul il puteti opera in 19 zile lucratoare in Revisal. Este posibil acest lucru. Astfel asigurati si continuitatea vechimii in munca a salariatului.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Iulian Niculae
 User Iulian Niculae
a raspuns userului Ioana Popa la 04 Oct. 2013
Noul contract poate fi intocmit si semnat inainte de 9.10.2013, insa in Revisal nu-l pot inregistra decat in momentul in care inceteaza cel determinat, adica pe 10, cu incepere din 11 ... Revisal spune ca mai exista un CNP ....
Consider ca ziua de 10 este "pierduta"
In afara de "act aditional", nu stiu daca incetarea cim-ului detereminat, cu acordul partilor, in ziua de sambata (maine 05.10) si inregistrarea celui nou tot maine, cu incepere de luni, ar fi ok ?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 03 Oct. 2013
Trecerea de la perioada determinata la perioada nedeterminata se poate face si prin act aditional incheiat cel tarziu in data de 09.10 in situatia de fata, fiind ultima zi de lucru a salariatului. Daca doriti sa ii incheiati CIM nou, acesta poate fi semnat si anterior expirarii celui actual, nu trebuie neaprat sa il incheiat dupa ce inceteaza acesta. Bine ar fi sa il incheiati chiar pe data de 09.10 cel mai tarziu, cu inceperea activiatii in data de 10.10, ca sa ii asigurati continuitate.

Cu al doilea rationament va complicati, din punctul meu de vedere, din motivlele pe care le-am redata deja. Calea cea mai simpla este sa intocmiti act aditional pentru modificarea duratei din determinata in nedeterminata, pe care il operati in Revisal in termen de 19 zile lucratoare conform HG 500/2011.


Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024