ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

CIM pe perioada determinata. Prelungire in caz de contract suspendat pentru concediu ingrijire copil.


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!

Lucrez la o societate cu contract pe perioada determinata. In data de 04.04.2013 am semnat a treia prelungire de contract cu durata de 1 an. Sunt insarcinata si voi naste in luna Iulie 2013. As dori sa ma ajutati cu raspunsul la urmatoarele intrebari:

1. Angajatorul, in cazul in care doreste, imi mai poate face prelungirea contractului la data expirarii lui, luand in considerare faptul ca eu voi avea contractul suspendat pentru concediu crestere copil?

2. In caz ca da, se poate prelungi pentru perioada determinata (deja sunt la a treia prelungire pe 1 an) sau singura solutie este contract pe perioada nedeterminata?

Multumesc anticipat pentru raspuns!

Mia Enache
 User  Mia Enache
a intrebat la 19 Apr. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Mia Enache
 User Mia Enache
a raspuns la intrebare la 22 Apr. 2013
Multumesc pentru raspuns. Din pacate nu este foarte clar pentru mine asa ca voi incerca sa explic mai clar situatia.

Sunt la curent cu faptul ca angajatorul nu are obligatia de a imi prelungi contractul. Intrebarea mea este daca poate sa o mai faca in cazul in care doreste luand in considerare cele 2 aspecte:

1. Pana in acest moment am avut: un contract initial pe un an, la expirarea lui o prima prelungire prin act aditional pe un an, la expirarea acesteia o a doua prelungire prin act aditional pe un an (ambele la acelasi contract). In total insumez 36 de luni - prelungirile au fost facute prin acte aditionale la contractul initial.
2. Contractul meu anul viitor va fi suspendat pentru concediu ingrijire copil. Poate angajatorul sa imi prelungeasca contractul atata timp cat el este suspendat pentru concediu creste copil? Din ce inteleg eu din lege el poate expira dar nu pot fi facute alte modificari asupra lui.

Multumesc anticipat pentru raspuns.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 22 Apr. 2013
Angajatorul nu are obligatia sa faca acest lucru, contractul dvs poate expira pe durata concediului de crestere copil, este perfect legal.

Se paote prelungi ori de cate ori este nevoie, in interiorul duratei maxime de 36 de luni prevazute de lege. Ce spuneti dvs sunt contracte succesive, ceea ce nu echivaleaza cu prelungirilea prin acte aditionale.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024