ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

CIM perioada determinata


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara,

As dori sa stiu daca angajatorul a procedat corect in momentul in care mi-a incheiat cel de al patrulea contract individual de munca pe perioada determinata? In aceasta situatie cel de al 4-lea CIM nu este nul? Contract ce s-a incheiat/finalizat in 14.03.2012. In data de 15.03.2012 angajatorul a angajat o alta persoana pe postul meu incadrand-o ca gestionar eu fiind economist. Aici angajatorul a procedat corect? Poate face obiectul art 86 lit 1 codul muncii?
Va multumesc anticipat.
Cu stima,
Oana

Adaugata in: Contract de munca
Oana Savu
 User  Oana Savu
a intrebat la 27 Apr. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 30 Apr. 2012
Angajatorul nu poate incheia mai mult de 3 contracte succesive pe perioada determinata, cu acelasi salariat. CIM incheiate fara respectarea prevederilor legale sunt intr-adevar lovite de nulitate. Insa aceasta nulitate va trebui constatata, puteti face sesizare catre ITM. Daca insa angajatorul a prelugit durata prin CIM de 4 ori atunci nu a incalcat legea.

In privinta celor doua posturi, pregatirea pentru postul de gestionar difera fata de cea a unui economist. Pentru ocuparea unei pozitii de gesitonar sunt necesare studii medii, pe cand economistul are studii superioare in mod obligatoriu. Altfel este contabil. Inteleg ca este vorba de incadrare pe acelasi post si nu pe posturi diferite. Angajatorul nu are obligatia sa va prelungeasca contractul de munca, el poate incadra o noua persoana pe postul pe care dvs l-ati ocupat inainte de a va expira contractul.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024