ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediu de crestere a copilului 1 an in loc de 2 ani


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Contractul de munca a unei salariate a fost suspendat pentru 2 ani (pentru ingrijirea copilului pana la implinirea varstei de 2 ani). Pe 23 mai 2012 copilul implinea 1 an, iar la sfarsitul lunii iunie 2012 salariata a venit la societate si zice ca in cererea predata la primarie pentru obtinerea concediului de ingrijire copil din greseala a marcat ca durata 1 an in loc de 2 ani si nu mai primeste indemnizatie. Ce trebuie sa faca societatea? Mentionez ca salariata nu mai vrea sa se intoarce la munca.

Adaugata in: Contract de munca
Melinda Kovacs
 User  Melinda Kovacs
a intrebat la 26 Iun. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Melinda Kovacs la 26 Iun. 2012
Incercati sa vedeti daca nu cumva se poate regla direct la insitutia care plateste indemnizatia, printr-un document rectificativ pentru ca cele doua tipuri de documente, cererea pentru concediu crestere copil si optiunea pentru indemnizatie au termene diferite. La dvs figureaza in concediu de 2 ani iar la Directia de Asistenta Sociala apare cu indemnizatie pentru concediu de 1 an. La dosarul salariatei depuns pentru indemnizatie exista o copie a deciziei de suspendare, sau cel putin asa ar trebui, in care apare ca suspendarea este facuta pentru 2 ani.

Pentru reluarea activitatii ea poate depune cerere oricand, dat fiind faptul ca varsta de 2 ani nu a fost inca implinita conform cererii de suspendare intocmite de salariat si a deciziei de suspendare conform legii. Ar fi bine ca intai sa verifice cum au centralizat cei de acolo cererea pentru indemnizatie, daca au raportata claculat la concediu de 1 an sau 2 ani.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Melinda Kovacs
 User Melinda Kovacs
a raspuns userului georgeta ganea la 26 Iun. 2012
Multumesc foarte mult pentru raspuns.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 26 Iun. 2012


Pentru punerea de acord a actelor cu situatia salariatei ar fi posibili urmatorii pasi pentru reglarea situatiei create.
Salariata se va adresa unitatii pentru reluarea activitatii cu data imediat urmatoare implinirii varstei de un an de catre copil . DVS trebuie sa incetati suspendarea CIM cu data respectiva. E termenul depasit deja. Salariata , in perioada de la 24 mai pana in prezent, va fi trecuta absenta motivata in prealabil sa solicite CFP retroactiv,. Si perioada cat este absenta este perioada de suspendare CIM .In conditiile in care nu doreste reluarea activitatii la unitate, sa se adreseze cu o cerere prin care sa solicite incetarea CIM cu acordul partilor.
Dat fiind ca sunt termene depasite , va recomand sa luati legatura cu ITM privind trasmiterea acestor informatii.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024