ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediu pentru ingrijirea copilului


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Am o angajata cu contract de munca pe perioada determinata care expira in 31. 08.2013 dar angajata trebuie sa nasca in luna iulie.
Cum procedez cu acel contract si fiind in concediul pentru ingrijirea copilului pana la varsta de doi ani voi fi obligata sa prelungesc acel contract de munca (sa-l tin suspendata pana la revenirea din concediu) sau il incetez la data cand expira deci 31.08.2013.

Multumesc mult!

Adaugata in: Contract de munca
Mihaela Moldovan
 User  Mihaela Moldovan
a intrebat la 18 Apr. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 18 Apr. 2013
Nu aveti obligatia sa il prelungiti, contractul de munca va inceta de drept pe perioada concediului de lauzie, fara sa ii afecteze salariatei dreptul la concediu si indemnizatie pentru crestere copil. Va avea insa nevoie de la dvs de adeverinta cu veniturile realizate anterioar nasterii si decizia de incetare a contractului ca sa faca dovada ca nu lucreaza pe parcursul perioadei de concediu crestere copil indemnizat.

Art. 49
(5) De fiecare data cand in timpul perioadei de suspendare a contractului intervine o cauza de incetare de drept a contractului individual de munca, cauza de incetare de drept prevaleaza.
(6) In cazul suspendarii contractului individual de munca se suspenda toate termenele care au legatura cu incheierea, modificarea, executarea sau incetarea contractului individual de munca, cu exceptia situatiilor in care contractul individual de munca inceteaza de drept.


Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024