ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


Constract de confidentialitate


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!
Lucrez pentru un ONG (care se ocupa de terapie ocupationala) si pe langa contractul de munca am semnat un contract de confidentialitate. In acest contract de confidentialitate pe langa protejarea informatiilor se prevede ca nu am voie timp de un an (dupa plecarea din acest ONG) sa lucrez la un alt ONG similar din oras.
Acelasi contract prevede ca nu am voie sa prestez servicii de terapie cu copiii din centru atat timp cat sunt angajata si un an dupa incetarea contractului de munca.
Problema este ca o colega de-a mea face terapie cu un copil din centru (iar sefa stie), iar eu am fost solicitata de propria sefa sa fac terapie cu copilul ei acasa in particular, ceea ce am si facut timp de jumatate de an.
Ce validitate mai are acest contract de confidentialitate in acest caz?
Daca plec la un ONG similar pot avea probleme avand in vedere ca el a fost incalcat oricum si pot aduce dovezi (filme, martori)?

Multumesc!

Ana Ioana
 User  Ana Ioana
a intrebat la 25 Aug. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 26 Aug. 2015
Sunt lucruri diferite, clauza de confidentialitate si claudeza de neconcurenta. In cazul dumneavoastra este este mai degraba o clauza de neconcurenta, care presupune obligatia salariatului de a nu-l concura pe angajatorul sau. Acesta nu are voie sasi infiinteze o societate cu acelasi obiect de activitate, nu are voie sa se angajaze la o societate concurenta.Ca sa nu devina nula in cuprinsul contractului terbuie prevazute:
-In mod concret activitatile ce sunt interzise salariatului
-cuantumul indemnizatiei lunare platite de catre angajator, ce se negociaza si este de cel putin 50% din media veniturilor salariale brute ale salariatului din ultimele 6 luni anterioare datei incetarii contractului individual de munca
-perioada pentru care clauza de neconcurenta isi produce efectele dupa incetarea CIM
-tertii in favoarea carora se intezice prestarea activitatii
-aria geografica(localitatea, judetul) unde salariatul poate fi in reala concurenta cu angajatorul.
Prin urmare, daca din contractul dumneavoastra lipsesc acest elemente obligatorii, nu aveti de ce sa va faceti probleme.

Alte intrebari despre Contract de munca