ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Contract angajata pe durata determinata


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua.
Va retin cu urmatoarea speta.
Avem o salariata angajata pe durata determinata ce inlocuieste o alta salariata aflata in concediu crestere si ingrijire copil.
Salariata titulara va reveni la serviciu, insa in acelasi timp s-a eliberat un nou loc de munca al unei salariate care este in crestere si ingrijire copil pentru circa inca un an de zile.
Cum vom proceda cu contractul salariatei care o inlocuieste pe angajata ce va reveni la serviciu? Societatea doreste sa prelungeasca sau dupa caz sa faca un alt contract angajatei care este cu contract pe durata determinata. Se poate intocmi un act aditional sau se face un alt contract de munca? Precizez ca in contractul pe durata determinata este precizat ca se inlocuieste titularul de post Popescu Constanta, numele angajatei.

Va multumesc anticipat!

Adaugata in: Contract de munca
Alina Mihaela Traistaru
 User  Alina Mihaela Traistaru
a intrebat la 09 Dec. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 09 Dec. 2013
S-ar putea sa aveti insa o problema la durata contactelor de munca, respectiv daca titulara (Popescu Constanta) se afla in CIC de pana la 2 ani, iar suplinitorul este incadrat pe aceasta perioada, in conditiile in care cele doua titulare de post vor intra in CIC la interval foarte scurt una fata de cealalta intrati sub incidenta contractelor succesive, care nu pot fi incheiate la intervale mai mari de 3 luni si nu pot avea o durata mai mare de 12 luni fiecare.



Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 09 Dec. 2013
Contractul incheiat in prezent are ca scop inlocuirea salariatei Popescu Constanta, aflata in CIC, contract care ar trebui sa inceteze la revenirea ei asa cum prevede Codul muncii republicat.

Art. 84 - Codul muncii republicat
(2) In cazul in care contractul individual de munca pe durata determinata este incheiat pentru a inlocui un salariat al carui contract individual de munca este suspendat, durata contractului va expira la momentul incetarii motivelor ce au determinat suspendarea contractului individual de munca al salariatului titular.

Ceea ce inseamna ca pentru incadrarea suplinitorului pe functia eliberata va trebui sa incheiati un nou contract de munca, cu respectarea termenelor prevazute de lege pentru semnarea si inregistrarea lui prin Revisal.


Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024