ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

contract colectiv de munca


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Contractul colectiv de munca la nivelul ramurii industriei textile si a produselor textile incheiat pe anii 2007-2010a fost prelungit prin act aditional 400/04.07.2011 pana la data de 31.12.2011. Mai este valabil acesta ? Exista la acest moment , la nivel de ramura un alt contract?
La nivel de societate CCM a fost incheiat pe perioada 2011-2013. In cazul in care se doreste modificarea unor clauze , care este procedura ? Art. 129 Alin. 3 din legea dialogului social prevede initierea negocierii cu cel putin 45 zile calendaristice inaintea de expirarea CCM sau expirarea perioadei de aplicabilitate a clauzelor stipulate in actele aditionale la CCM. CCM la nivel de societate si actele aditionale nu expira dar se doreste modificarea unor clauze . Care este termenul in care trebuie initiata negocierea in acest caz ? Nu am gasit un termen in care trebuie sa initiezi negocierea in conditiile in care doreste modificarea clauzelor unui CCM care este in vigoare.


Paula-gabriela Grama
 User  Paula-gabriela Grama
a intrebat la 23 Feb. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 24 Feb. 2012
In legea dialogului social 62/2011 exista urmatoarea prevedere:

Art. 129

6 Contractele colective de munca pot sa prevada renegocierea periodica a oricaror clauze convenite intre parti.

Verificati astfel daca in CCM la nivel de unitate contine o astfel de clauza. In functie de respectiva prevedre se recurge la procedura de negociere. Pentru anumite clauze este posibil sa fie stipulata o anumita perioada de aplicabilitate, dupa expirarea careia sa fie necesara recurgerea la procedura de negociere. Altfel, in aprecierea mea, dat fiind faptul ca legea nu face referire la negocierea CCM in alte momente decat inainte de expirarea termenului sau a perioadei de aplicabilitatea a clauzelor, lasand la latitudionea partilor introducerea clauzei mentionate mai sus, o astfel de negociere se poate face numai in functie de aceste termene, prevazute de lege.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024