ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

contract de colaborare ce implica?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
Daca am un contract de munca cu 8 ore si unul cu 4 ore la o firma diferita este vro problema daca mai inchei un contract de colaborare cu o alta firma?
Care sunt darile care trebuiesc platite catre stat,eu ca salariat am ceva de pierdut sau ma poate afecta in vrun fel.As dori mai multe detalii despre contractul de colaborare?
Care sunt obligatiile angajatorului si care sunt atributiile angajatului .Ce trebuie respectat sau trebuie precizat in contract?

Aura Ionescu
 User  Aura Ionescu
a intrebat la 02 Dec. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 02 Dec. 2015
Orice persoana poate incheia un numar nelimitat de contracte civile pentru executarea oricarui bun (produs, lucrare, serviciu) existent in comert (in circuitul civil, care se vinde si se cumpara).
Contractul de colaborare este un contract civil care nu se supune prevederilor Codului Muncii, ci prevederilor Codului Civil. Aceasta se incheie de regula cu persoane fizice autorizate, dar poate fi incheiat si cu persoane fizice pentru un proiect punctual care are un caracter ocazional si, cel mai important, care nu presupune o relatie de subordonare (de dependenta) intre beneficiarul activitatii si prestatorul de servicii.
Veniturile obtinute in baza unui contract civil pot fi impozitate in doua moduri:
-Platitorul de venit este obligat sa retina o cota de impozit de 10% la venitul brut din care se deduc contributiile sociale obligatorii retinute la sursa reprezentand plata anticipata in contul impozitului anual datorat de contribuabil.
-Persoanele care realizeaza venituri din conventii incheiate potrivit Codului civil, au dreptul sa opteze pentru impunerea cu o cota de 16%, impozitul fiind final in acest caz.
Contributii:
-platitorul de venit are obligatia sa retina cota individuala de CAS ?? 10,5 %
-cota individuala a contributiei la bugetul asigurarilor sociale de sanatate ?? 5,5%
Nu se datoreaza cota individuala la asigurarile sociale de stat, de catre persoanele care realizeaza venituri din activitati desfasurate in baza contractelor civile incheiate potrivit Codului civil, asupra acestor venituri daca persoanele respective mai realizeaza si venituri din salarii sau asimilate salariilor sau obtin venituri din pensii.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024