ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

contract de mandat = contract de munca?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am absolvit in februarie-mi s-a spus ca data absolvirii se considera data obtinerii licentei- si intre timp nu am fost angajata pe nici un post 'pentru absolventi de studii superioare'. In schimb .. am incheiat in 15 mai un contract de mandat si figurez ca agent marketing in conditiile in care eu am terminat fac. de marketing al alico, fond de pensii private. Mentionez ca inca nu am nici o activitate pe acest mandat si nu am semnat nici un alt contract pe care sa scrie 'contract de munca' de vreun fel..
Mai beneficiaza viitorul meu angajator, in ipoteza ca ma angajeaza pe un post 'de absolvent' de acel 1,5 x salariu minim?

Adaugata in: Contract de munca
Vochescu Ana
 User  Vochescu Ana
a intrebat la 05 Iun. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Vochescu Ana
 User Vochescu Ana
a raspuns userului Ioana Popa la 07 Iun. 2012
Multumesc foarte mult pentru raspuns, vroiam sa stiu daca ma incurca acest contract de mandat la o eventuala angajare pe un post destinat absolventilor - adica daca il incurca pe viitorul angajator - si implicit si pe mine. Cum spuneam, m-a derutat 'functia' pe care au trecut-o ei acolo - agent marketing si faptul ca in contractul pe care l-am semnat cu raiffesen, la care m-au trimis ei sa-mi deschid cont, functionarul mi-a trecut la loc de munca: 'norma intreaga'.
Nu mai am somaj. Repet, nu am nici un ban de luat de la ei, practic nu am activat.
Multumesc pentru o eventuala precizare.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 06 Iun. 2012
Contractul de mandat pentru agentul de asigurari este diferit de contractul de munca. Daca angajatorul va incadreaza ca absolvent prin semnarea unui contract individual de munca pe perioada nedeterminata, mentinand acest raport de munca pe minim 3 ani de la incheierea lui, fara a dispune incetarea pe motive neimputabile salariatului. In conditiile legii somajului, angajatorul va putea beneficia de stimulentul acordat de stat pentru incadrarea absolventilor, cu respectarea prevederilor refertioare la acest lucru.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024